Vždycky se dívám na 4 znaky: jak vybrat opravdu sladký meloun.

Přečtěte si, jak vybrat zralý a opravdu sladký meloun hned napoprvé.

Jak si vybrat sladký meloun / koláž , foto depositphotos.com

Na Ukrajině nastala sezóna melounů a kupující stojí před těžkým úkolem – vybrat si zralé a sladké ovoce bez ochutnávání. Ostatně není neobvyklé, když se zakoupené ovoce ukázalo jako vodnaté. Výsledkem je, že peníze jsou utraceny zbytečně a nálada je zkažená. В Den melounu 3. srpna přečtěte si a připomeňte si, jak vybrat správný meloun.

Jak vybrat zralý meloun bez ochutnávání

Před výběrem melounu se podívejte na podmínky skladování ovoce. Ideální je, když ovoce leží na dřevěné paletě a pod stříškou. Nekupujte melouny, které se prodávají v rozkrojené podobě bez chlazení. Takový produkt se rychle kazí a může poškodit vaše zdraví. Melouny také nekupujte u silnice – pohlcují výfukové plyny.

Existuje několik triků, jak zkontrolovat zralost melounu. Věnujte pozornost čtyřem znakům:

  • Slupka. Měla by být lesklá a bez matné patiny, s jasně rozlišitelnými pruhy. Povrch musí být bez prasklin a zlomů.
  • Ocas. Plody se zelenými stopkami jsou nezralé. Hledejte zaschlý hnědý ocásek.
  • Zvuk. Poklepejte na slupku melounu – zvuk by měl být zvonivý, jako od bubnu. Pokud meloun zmáčknete, zralý plod zapraská.
  • Přítomnost skvrny. Opravdu sladké melouny mají zemitě žlutou nebo oranžovou skvrnu. Pokud vidíte i „síťku“ – určitě stojí za to si ji vzít. Takové znaky naznačují, že ovoce je zralé samo o sobě a není napěchované potravinářskými přísadami. Pokud je taková skvrna bledá nebo zelená, neměli byste tykev brát.

Kupujte meloun uložený v chladničce nebo ve sklepě – může tam zůstat několik měsíců. Rozkrojené ovoce je lepší ihned sníst. Nikdy nenechávejte takové ovoce na stole přes noc.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: