Recept na lahodné svařené víno pro pohodlí a teplo


Foto: z otevřených zdrojů Nabízíme recept na svařené víno, které nejen zahřeje, ale i provoní váš domov

Svařené víno je v mnoha zemích tradičním zimním nápojem. Předpokládá se, že podobné recepty na nápoj znali již ve starém Římě – víno se mísilo s kořením a zahřívalo. Nabízíme recept na svařené víno, které nejen zahřeje, ale i provoní váš domov.

Svařené víno s ovocem a hruškami

Ingredience:

  • suché červené víno – 1-2 láhve
  • cukr – 90-110 g
  • pomerančová kůra – od 1/4 pomeranče
  • hrušky (tvrdé odrůdy) – 3 ks.
  • ostružiny (mražené) – 200 g
  • skořice – 1 tyčinka
  • kardamom – 4 zrna
  • badyán – 4 hvězdičky
  • hřebíček – 2-3 pupeny

Příprava:

  1. Nalijte víno do velkého kastrolu. Pokud je tekutiny málo, bude třeba hrušky neustále obracet, aby zůstaly ponořené v tekutině.
  2. Hrušky omyjeme, osušíme, odkrojíme slupku a spodní část ovoce. Hrušku není potřeba krájet. Vložte hrušky do vína, přidejte pomerančovou kůru, koření a cukr.
  3. Nápoj vařte na středním plameni, dokud se nevyvaří. Poté musíte snížit teplotu a vařit nápoj po dobu 15-20 minut.
  4. Pár minut předtím, než je svařené víno hotové, přidejte rozmražené ostružiny. Hrušky je třeba z nápoje vyjmout a samotné svařené víno nalít do šálků a každý ozdobit pomerančem, je-li to žádoucí.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: