Foto: z otevřených zdrojů Nabízíme recept na svařené víno, které nejen zahřeje, ale i provoní váš domov
Svařené víno je v mnoha zemích tradičním zimním nápojem. Předpokládá se, že podobné recepty na nápoj znali již ve starém Římě – víno se mísilo s kořením a zahřívalo. Nabízíme recept na svařené víno, které nejen zahřeje, ale i provoní váš domov.
Svařené víno s ovocem a hruškami
Ingredience:
- suché červené víno – 1-2 láhve
- cukr – 90-110 g
- pomerančová kůra – od 1/4 pomeranče
- hrušky (tvrdé odrůdy) – 3 ks.
- ostružiny (mražené) – 200 g
- skořice – 1 tyčinka
- kardamom – 4 zrna
- badyán – 4 hvězdičky
- hřebíček – 2-3 pupeny
Příprava:
- Nalijte víno do velkého kastrolu. Pokud je tekutiny málo, bude třeba hrušky neustále obracet, aby zůstaly ponořené v tekutině.
- Hrušky omyjeme, osušíme, odkrojíme slupku a spodní část ovoce. Hrušku není potřeba krájet. Vložte hrušky do vína, přidejte pomerančovou kůru, koření a cukr.
- Nápoj vařte na středním plameni, dokud se nevyvaří. Poté musíte snížit teplotu a vařit nápoj po dobu 15-20 minut.
- Pár minut předtím, než je svařené víno hotové, přidejte rozmražené ostružiny. Hrušky je třeba z nápoje vyjmout a samotné svařené víno nalít do šálků a každý ozdobit pomerančem, je-li to žádoucí.