Palačinkové tiramisu: recept na jemný dezert


Foto: z otevřených zdrojů Palačinkové tiramisu je ideálním dezertem pro ty, kteří ocení jemné textury a harmonickou kombinaci chutí

Vytvořit vynikající dezert, který překvapí i ty nejnáročnější gurmány, je mnohem jednodušší, než si myslíte. Palačinkové tiramisu je jemné, lahodné jídlo, které kombinuje tradiční chuť tiramisu s jemností palačinek. Na stránce on_est_gourmands jsme sdíleli jednoduchý recept. Tento dezert bude ozdobou každého svátečního stolu nebo jen příjemným zpestřením čajového dýchánku s blízkými. Recept je pro 6 osob.

Recept

Ingredience

Na palačinky:

  • Mléko 500 g
  • Instantní káva 4g
  • Sůl ½ lžičky
  • Tekutý nebo práškový vanilin 1 lžička
  • Vejce 4 ks.
  • Cukr 30 g
  • Mouka 190 g
  • Rozpuštěné máslo 40 g

Na krém z mascarpone:

  • Mascarpone 250 g
  • Studený krém 300 g
  • Cukr 80 g

Příprava

  1. Příprava palačinek: Začněte přípravou směsi mléka a kávy. Za tímto účelem rozpusťte 4 g kávy v teplém mléce a nechte několik minut působit.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, sůl, cukr a vanilku.
  3. Uprostřed suchých surovin udělejte důlek a rozklepněte vejce. Začněte postupně míchat, po malých dávkách přidávejte mléko. Důkladně promíchejte, aby nevznikly hrudky.
  4. Přidejte rozpuštěné máslo a těsto znovu dobře promíchejte.
  5. Na rozpálené pánvi vymazané tenkou vrstvou oleje pečeme palačinky. Smažte palačinky pouze na jedné straně – to jim umožní zůstat měkké a elastické.
  6. Na dezert budete potřebovat 6-8 palačinek v závislosti na průměru pánve. Položte palačinky na talíř, zakryjte fólií a nechte vychladnout.
  7. Příprava krému z mascarpone: Do mísy mixéru přidejte mascarpone, studenou smetanu a cukr.
  8. Šlehejte při vysoké rychlosti, dokud nebude hustá a krémová. Mělo by být jednotné, ale ne rozdrcené.
  9. Čtvrtinu smetany si dejte stranou na dokončení palačinkového polena.
  10. Sestavte dezert: Pokládejte palačinky jednu po druhé, ale zakryjte polovinu předchozí, jako by sklouzly dolů, každou vrstvu štědře potřete krémem. Poté je srolujte do špalku, který se stane základem vašeho špalku.
  11. Povrch rolády potřeme zbylým krémem.
  12. Dezert posypte neslazeným kakaem pro tradiční tiramisu twist.
  13. Dokončení: Hotové poleno dejte alespoň na 3 hodiny do lednice. To umožní krému ztuhnout.
  14. Před podáváním dezert nakrájíme na porce. Lze podávat jako samostatné jídlo nebo jako doplněk k šálku aromatické kávy.

Poraďte:

  • Používejte kvalitní suroviny: čerstvé mléko, přírodní vanilku a krémové mascarpone.
  • Aby se zabránilo hrudkám v těstě, mouku před vařením prosejte.
  • Pokud se vám krém zdá příliš hustý, přidejte lžíci smetany a znovu prošlehejte.

Palačinkové tiramisu je ideálním dezertem pro ty, kteří ocení jemné textury a harmonickou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento recept a určitě se stane vaším oblíbeným.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: