Pohanka se vaří poměrně snadno, zejména pokud znáte několik užitečných tajemství.
Pohanka je velmi užitečná a vhodná i pro ty, kteří drží dietu foto: depositphotos.com
Pohanka – je poměrně běžným pokrmem v každodenním jídelníčku. Je velmi užitečná a vhodná i pro ty, kteří drží dietu.
Uvedeme jednoduchá pravidla, která se vám budou hodit při vaření pohankové kaše.
Dříve psal o tom, jak chutně uvařit pohanku.
Jak uvařit pohanku v sáčku – nejrychlejší způsob přípravy
Taková příprava bude vyhovovat těm, kteří mají málo času. Vezměte jeden sáček pohanky, 1,5 litru vody, sůl a máslo. Vodu nalijte do hrnce, když se vaří, osolte ji a vložte sáček pohanky. Takto ji vaříme bez pokličky na mírném ohni asi 15 minut. Poté sáček vyjmeme a počkáme, až voda odteče. Sáček rozřízneme, pohanku dáme na talíř a přidáme máslo.
Pohanka s přídavkem mléka a mléčných výrobků:
Jak vařit pohanku na vodě – poměry
Pokrm se připravuje v poměru 1:2, to znamená sklenice krupice – 2 sklenice vody. A pro hustší pohankovou kaši vezměte více vody – až tři sklenice.
Jak vařit pohanku v hrnci, aby se nelepila na dno
Do hrnce dejte pohanku a vodu. Po uvaření snižte teplotu na minimum. Po 20 minutách vypněte – tak dlouho se pohanka vaří.
Kroupy můžete vhodit do vroucí vody a vařit až 20 minut na mírném ohni a kaši nemíchat.
Pohanka v multicookeru – jak ji uvařit
Vaření pohanky v multicookeru je rychlé a snadné. Do multicookeru vložte šálek pohanky, zalijte vodou a trochu osolte. Vařte v režimu „kroupy“ po dobu 30 minut. Jak poznamenal šéfkuchař a kuchař Eugen Klopotenko, právě v multicookeru vyjde pohanka křehká.
Klopotenko také uvedl, jak vařit namočenou pohanku. Podle něj je to takový lifehack. Pohanku je třeba namočit do vody na 5-6 hodin. Lze to udělat i přes noc. Poznamenal, že vody je třeba stejně jako při vaření – poměr je 1:2. Pokud se tekutina zcela nevsákne – slijte ji.