Jak na to nejchutnější brownie: odborník prozradí kouzelnou ingredienci


Foto: z otevřených zdrojů Odborník jmenoval produkt, který čokoládovému dezertu zaručeně dodá fantastickou chuť

Tác čokoládových brownies nikdy nezklame. Dokonalý dezert v sobě spojuje hutný a pružný střed, křupavou vrchní kůrku a hlavně bohatou čokoládovou chuť. Ale je tu jedna nečekaná ingredience, díky které bude vaše brownies zaručeně chutnat fantasticky. Toto je instantní káva, sdílí své zkušenosti expertka Martha Stewartová.

Instantní káva, říká, pomáhá „získat to nejlepší z jakéhokoli čokoládového produktu“. Má čokoládovou chuť a při použití do brownies zvýrazňuje chuť kakaa a čokolády. Dokonce i lidé, kteří dávají přednost ovocným dezertům, když zkusí várku brownies s instantní kávou, budou se divit, o co přišli.

Expert tvrdí, že malé množství instantní kávy dodává tradičnímu brownie další bohatost čokoládových tónů. To také pomáhá trochu snížit sladkost.

Obvykle volíme instantní kávový prášek, aby se dal rychle odměřit a přidat do těsta na sušenky. Přitom již uvařená instantní káva funguje lépe v receptech, které obsahují vodu.

Kolik instantní kávy přidat

Množství kávového prášku, které přidáte do svého receptu na brownie, bude záviset na velikosti nádoby, ve které je pečete. Cílem je zvýraznit chuť čokolády, nikoli ji přebít, takže na množství záleží.

Na čtvercovou formu o velikosti přibližně 30 cm použijte 1 lžičku nesvařené instantní kávy.

Pro obdélníkový tvar o rozměrech přibližně 30 x 40 cm použijte jednu a půl lžičky kávy.

Použijte jej i v jiných čokoládových dezertech

Brownies jsou jen špičkou ledovce. Instantní kávu lze použít k vylepšení všech typů čokoládových dezertů, od krémových a pudinkových koláčů až po dekadentní pěnu.

„Odvážné chutě čokolády a kávy se k sobě hodí,“ uzavřel expert.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: