Foto: z otevřených zdrojů Tento koláč se připravuje velmi jednoduše a rychle
Kuřecí koláč je zahřívací zimní pokrm, který se velmi snadno připravuje. Přestože receptů existuje spousta, slavný šéfkuchař Jamie Oliver sdílí svá tajemství přípravy tohoto pokrmu.
„Tento recept z jednoho hrnce se brzy stane vaším zachráncem za zimních večerů, kdy jediné, co chcete, je vydatná a uklidňující večeře,“ říká Jamie Oliver na webu receptů.
Recept na koláč slouží čtyřem lidem a jeho příprava zabere jednu hodinu. K tomu je potřeba nejprve předehřát troubu na 200°C.
Recept
Ingredience:
- 500 g kuřecích stehen bez kůže a kostí;
- olivový olej;
- jeden svazek zelené cibule;
- 320 g různých hub;
- 320 g hotového listového těsta;
- 600 ml polotučného mléka;
- jedna velká lžička hladké mouky;
- jedna polévková lžíce celozrnné hořčice;
- 80 g směsi řeřichy, špenátu a rukoly.
Způsob vaření
- Kuřecí maso nakrájíme na kousky a dáme na pánev s trochou olivového oleje a minutu zahříváme. Poté nakrájejte zelenou cibulku a přidejte do pánve. Poté je třeba houby nakrájet a natrhat, vše společně vařit 10 minut nebo dozlatova.
- Zároveň plech vyklopte na papír a kolem okraje udělejte 3cm lem, poté kolem celého vnitřku lehce udělejte velký křížový vzor. Zalijte mlékem a poté vložte těsto na střední mřížku trouby a pečte 17 minut.
- „V pánvi míchejte mouku po dobu 1 minuty a poté postupně přidávejte mléko. Vařte na středním plameni, dokud se těsto neprovaří, občas promíchejte a podle potřeby podlijte mlékem. Vypněte oheň, přidejte hořčici a polovinu listů a okořeníme do měkka.“ , – radí v receptu.
- Poté těsto vyjměte z trouby a nechte mírně vychladnout, poté přendejte na servírovací desku a odstraňte papír. Ostrým nožem ořízněte okraj koláče a prořízněte pouze několik horních vrstev těsta.
- „Opatrně nadzvedněte vrchní díl a odstraňte vnitřek (jako víko), na dně ponechte vrstvu pečiva. Přidejte zbývající listy a náplň, pak znovu přikryjte, nakrájejte a podávejte,“ shrnul web Jamie Oliver.