Bramborové draini budou nadýchané a neztmavnou: tady je návod, co přidat do těsta.

Odborník se podělil o dva produkty, které mohou zachránit draniki před ztmavnutím.

Kuchař vyprávěl, jak se dělají nadýchané a křupavé palačinky / koláž s fotografiemi pixabay.com

Ne každý ví, jak uvařit dražé – recept, který zaručí, že neztmavnou a budou sypké a chutné, není snadné najít.

O ncích přípravy tohoto pokrmu korespondentce u vyprávěla finalistka pořadu „MasterChef-13“ kuchařka Olga Krolik. Odbornice poznamenala, že je důležité vybrat správné brambory na palačinky.

Co je třeba udělat, aby oloupané brambory neztmavly

Prvním a nejdůležitějším trikem je vložit oloupané brambory do studené vody, aby v důsledku interakce se vzduchem neoxidovaly. Pokud je to možné, lze do tekutiny přidat led, ale není to nutné.

Co přidat do brambor, aby nezčernaly

Existuje řada lifehacků, díky kterým nastrouhané brambory neztmavnou. Odborník upozornil, že brambory před zčernáním zachráníte tak, že do nich přidáte jednu ze dvou ingrediencí:

  • Nastrouhanou cibuli.
  • Zakysaná smetana.

Nejprve je třeba nastrouhat polovinu potřebného množství brambor a ihned přidat lžíci zakysané smetany nebo cibule a vše promíchat a zbytek kořenové zeleniny nakrájet.

Podle kuchařky, aby byly draniky nadýchané, je třeba do nich přidat škrob nebo vybrat brambory, které ho mají hodně. Pro přípravu tohoto pokrmu je lepší zvolit brambory na vaření. Můžete také vzít kořenovou zeleninu odrůdy Bella Rosa. Vzhledem k tomu, že v některých bramborách je hodně škrobu, bude směs připravená na smažení držet pohromadě. Škrob navíc přispívá k tvorbě chladivé kůrky.

Jak správně uvařit dresinky s bramborami – recept od šéfkuchaře

K přípravě pokrmu budete potřebovat 5-6 brambor a 1 cibuli.

Další potřebné ingredience jsou:

  • 2-3 polévkové lžíce škrobu.
  • 2 žloutky.
  • Pepř, sůl – podle chuti.

Také budete potřebovat olej na smažení.

Oloupané brambory nastrouhejte na jemném struhadle a ihned smíchejte s nastrouhanou cibulí. Připravenou zeleninu je třeba osolit a poté z hmoty scedit přebytečnou tekutinu. Poté přidáme žloutky a škrob, přidáme pepř a vše promícháme.

Draniky by se měly položit na rozehřátou pánev potřenou olejem. Měly by se smažit z obou stran, dokud se neobjeví zlatavá kůrčička.

Aby byly dresinky křupavější – je třeba nalít na pánev více rostlinného oleje a nepoužívat pokličku.

Dříve psal, jak připravit lahodnou dýni v troubě.

Mohlo by vás zajímat také zpravodajství:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: