Vejce, mléko a máslo nejsou nutné: co přidat do bramborové kaše, aby byla chutná?

Tento pokrm je poměrně snadný na přípravu, ale dá se velmi rychle zkazit.

Poradíme vám, co přidat do bramborové kaše pro dokonalou konzistenci a bezkonkurenční chuť / foto depositphotos.com

Bramborová kaše – jedno z nejběžnějších a nejoblíbenějších jídel ukrajinské kuchyně. Způsobů, jak připravit bramborovou kaši, je poměrně hodně. Někdo dává máslo, někdo přidává mléko nebo smetanu. Recept na bramborovou kaši však tyto ingredience nemusí vždy obsahovat. vám poradí, jak uvařit bramborovou kaši tak, aby byla vždy svěží a chuťově bezkonkurenční.

Jak uvařit bramborovou kaši – důležité nce

Tento pokrm je poměrně snadný na přípravu, ale můžete ho také velmi rychle zkazit. Klíčovým bodem je správný výběr brambor – upřednostňovat odrůdy s vysokým obsahem škrobu. Mohou to být kulaté brambory s hnědou slupkou a světlou dužinou.

Neméně důležitá nce čas. Jak dlouho vařit brambory na kaši závisí na odrůdě. V průměru je to však 15-20 minut od okamžiku uvaření. Orientujte se podle propíchnutí – pokud vidlička „zavalí“ kus brambory, můžete plotýnku vypnout.

Kromě toho je velmi je důležité nakrájet brambory na přibližně stejné kousky.. Tak se uvaří za stejnou dobu, protože pokud by se brambory rozvařily příliš, byly by vodnaté a ztratily by chuť.

Příprava dokonalé bramborové kaše – co přidat a bez čeho se obejít

Mnoho lidí je zvyklých přidávat do bramborové kaše mléčné výrobky (například mléko nebo smetanu). Co však lze do bramborové kaše přidat místo mléka, pokud ho náhle nemáte po ruce? Výborně se hodí tekutina, ve které se brambory vařily. Aby měl pokrm dokonalou konzistenci, přilévejte ji po malých dávkách. Tímto způsobem můžete kontrolovat hustotu bramborové kaše.

Neméně oblíbenou otázkou začínajících kuchařů je, zda je nutné do bramborové kaše přidávat vejce. Tento krok není rozhodující, takže se bez vejce můžete obejít. Přidává se z několika důvodů:

  • Vylepšení textury. Žloutek dodá pokrmu hladší a hedvábnější strukturu a zvýrazní jeho chuť. A bílek spojí všechny ingredience dohromady.
  • Barva. Díky přídavku vajec dodají hospodyňky bramborám příjemnou krémovou barvu a pěkný lesk. Díky tomu vypadají ještě lákavěji.

Nyní si povíme něco o másle. Jeho přidání také není povinné, protože existuje spousta možností, jak tento výrobek nahradit. Prozradíme vám, co můžete do bramborové kaše přidat místo másla.

Výborný je rostlinný olej (nejlépe olivový). Na konci vaření nalijte malé množství do brambor, abyste obohatili chuť pokrmu.

Kromě toho můžete máslo nahradit kokosovým olejem. Ten dodá pokrmu sladkou chuť a jemnou kokosovou příchuť, takže neváhejte experimentovat.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: