Tvarohový kastrol s banánem: recept na snídani


Foto: z otevřených zdrojů Banány dodají kastrolu nejen chuť, ale také ho udělají křehkým a šťavnatým

Tvarohový kastrol s banánem je lahodná a výživná celodenní varianta zdravé snídaně nebo dezertu. Podávejte se zakysanou smetanou, džemem nebo kondenzovaným mlékem. Budete potřebovat tvaroh, banány, vejce, krupici a mléko. Banány dodají kastrolu nejen chuť, ale také ho udělají křehkým a šťavnatým.

Recept

Ingredience:

  • tvaroh 5-9% 400 g
  • banány 2 ks.
  • slepičí vejce 2 ks.
  • mléko 70 ml
  • cukr 90 g
  • krupice 50 g
  • špetku soli
  • máslo
  • moučkový cukr

Příprava:

  1. Banány oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmačkáme vidličkou.
  2. V míse smícháme vejce, cukr, sůl a ušleháme. Přidáme mléko, tvaroh, krupici a necháme 10 minut působit, poté přidáme banány a vše dobře promícháme.
  3. Dno a boky formy vymažte máslem, přidejte těsto z banánového tvarohu a uhlaďte.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 35 minut do zlatova. Vyjměte z trouby a mírně vychladněte bez vyjmutí z formy.
  5. Hotový kastrol posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na porce a dáme na talíř.

Poraďte:

  • Pokud chcete, můžete přidat rozinky.
  • Připravenost kastrolu zkontrolujte pomocí dřevěné špejle.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: