Foto: z otevřených zdrojů Banány dodají kastrolu nejen chuť, ale také ho udělají křehkým a šťavnatým
Tvarohový kastrol s banánem je lahodná a výživná celodenní varianta zdravé snídaně nebo dezertu. Podávejte se zakysanou smetanou, džemem nebo kondenzovaným mlékem. Budete potřebovat tvaroh, banány, vejce, krupici a mléko. Banány dodají kastrolu nejen chuť, ale také ho udělají křehkým a šťavnatým.
Recept
Ingredience:
- tvaroh 5-9% 400 g
- banány 2 ks.
- slepičí vejce 2 ks.
- mléko 70 ml
- cukr 90 g
- krupice 50 g
- špetku soli
- máslo
- moučkový cukr
Příprava:
- Banány oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmačkáme vidličkou.
- V míse smícháme vejce, cukr, sůl a ušleháme. Přidáme mléko, tvaroh, krupici a necháme 10 minut působit, poté přidáme banány a vše dobře promícháme.
- Dno a boky formy vymažte máslem, přidejte těsto z banánového tvarohu a uhlaďte.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 35 minut do zlatova. Vyjměte z trouby a mírně vychladněte bez vyjmutí z formy.
- Hotový kastrol posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na porce a dáme na talíř.
Poraďte:
- Pokud chcete, můžete přidat rozinky.
- Připravenost kastrolu zkontrolujte pomocí dřevěné špejle.