Foto: z otevřených zdrojů Jedná se o chutné a snadno připravitelné jídlo.
Lavash roll s mletým masem je kombinací jemného těsta, šťavnatého mletého masa a vašeho oblíbeného koření. Toto lahodné a snadno připravitelné jídlo je perfektní svačina nebo předkrm pro každou příležitost. RBC-Ukraine hovoří o tom, jak rychle připravit rohlík pita chleba a masa, s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Všechno je jednoduché“.
Recept na masovou rolku
Ingredience:
- lavash – 2 ks.
- mleté maso – 350 g
- vejce – 2 ks.
- sýr – 200 g
- sůl – podle chuti
- pepř – podle chuti
Příprava:
- Vaření pita chleba s mletým masem nevyžaduje velké úsilí ani speciální přípravu. Sýr se musí strouhat na velkém nebo malém struhadle. Druh sýra si můžete vybrat podle svých chuťových preferencí nebo kombinovat více druhů sýra, aby byla náplň ještě chutnější.
- Mleté maso přendejte do hluboké mísy, přidejte sůl a pepř podle chuti. Mleté maso si můžete koupit hotové nebo si ho vyrobit sami předem. Je důležité vzít v úvahu dobu vaření různých druhů masa, například mleté kuře se vaří nejrychleji.
- Do mletého masa také rozbijte jedno vejce a ingredience důkladně promíchejte. Navíc, pokud je to žádoucí, můžete do masové náplně přidat jemně nakrájenou cibuli.
- Aby se všechny ingredience „shromáždily“ do role, posypte první plát pita chleba rovnoměrně sýrem a část produktu si dejte stranou na ozdobení hotové rolky. Na sýr položte druhý plát pita chleba.
- Masovou náplň rovnoměrně rozetřeme v tenké vrstvě. Aby byla vrstva masa tenčí a úhlednější, můžete použít lžíci nebo silikonovou stěrku.
- Naplněné pláty pita chleba srolujte do rolády a zakrucujte ji z kratší strany pita chleba. Roládu přendejte na plech.
- Roládu potřeme žloutkem a rovnoměrně posypeme zbylým sýrem. Pokrmu tak vytvoříte lahodnou křupavou kůrku.
- Předehřejte troubu na 180 stupňů a pečte misku asi 35 minut. Poté lze rolku nakrájet na porce a vychutnat si ji.