Nakládané zelí za 24 hodin: rychlý a chutný recept


Foto: z otevřených zdrojů Za pouhých 24 hodin získáte šťavnaté a křupavé zelí, které na stole dlouho nezůstane

Nakládané zelí v zimě je skutečným skladem vitamínů a mikroelementů. Je přísadou do salátů a používá se také jako svačina. Kulinářská blogerka Christine Azizyanová řekla a ukázala, jak ji připravit za pouhý den.

Nakládané zelí za 24 hodin

Ingredience.

  • zelí – 1,5 kg čisté hmotnosti;
  • velká mrkev – 2 ks;
  • česnek – 2-4 stroužky.

Na marinádu:

  • voda – 1 litr;
  • sůl – 2 polévkové lžíce. 1;
  • cukr – 100-150 g (4 polévkové lžíce bez sklíčka);
  • rostlinný olej – 100 g;
  • černý pepř – 10-15 ks;
  • bobkový list – 3-4 ks;
  • ocet 9% – 100-150 ml.

Způsob vaření:

  1. Zelí nakrájejte na nudličky, mrkev nastrouhejte na hrubém nebo korejském struhadle, česnek nakrájejte na tenké plátky. Promíchejte a pevně vložte do sklenice. Vše se vejde do dvou 1,5litrových zavařovacích sklenic nebo jedné třílitrové sklenice.
  2. Na marinádu přidejte do vody sůl, cukr, olej a koření. Přiveďte k varu, stáhněte z ohně a přidejte ocet.
  3. Zelí přelijeme marinádou, přikryjeme pokličkou, necháme vychladnout a dáme na den do lednice.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: