Karbanářská polévka: recept na oblíbené jídlo pro dospělé i děti


Foto: z otevřených zdrojů Chutná, chutná polévka s malými masovými kuličkami osloví dospělé i děti

Zvláštností přípravy polévky je, že se karbanátky mohou předem vytvarovat a uložit do lednice a v případě potřeby pak rychle připravit první chod. Použijte jakékoli mleté ​​maso.

Chutná, chutná polévka s malými masovými kuličkami osloví dospělé i děti. Na jeho přípravu vám bude stačit jen půl hodiny.

Recept

Ingredience:

  • mleté ​​kuřecí maso 300 g
  • slepičí vejce 1 ks.
  • brambory 3-4 ks.
  • cibule 2 ks.
  • mrkev 1 ks.
  • bobkový list 2 ks.
  • voda 1,6 ks.
  • rostlinný olej
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • zelené (kopr, petržel).

Příprava:

  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 5-7 minut.
  2. Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájíme nadrobno a mrkev nastrouháme na středním struhadle. V předehřáté pánvi s rostlinným olejem opečte zeleninu do zlatova.
  3. Na karbanátky smíchejte mleté ​​maso, vejce, jednu nadrobno nakrájenou cibuli, pepř a sůl.
  4. Promícháme, namočíme ruce do studené vody a tvoříme malé kuličky, které jednotlivě přidáme k bramborám, pět minut povaříme, přidáme osmaženou zeleninu, bobkový list, sůl a pepř a vaříme dalších pět minut.
  5. Do hotové polévky přidejte zelí.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: