Foto: z otevřených zdrojů Chutná, chutná polévka s malými masovými kuličkami osloví dospělé i děti
Zvláštností přípravy polévky je, že se karbanátky mohou předem vytvarovat a uložit do lednice a v případě potřeby pak rychle připravit první chod. Použijte jakékoli mleté maso.
Chutná, chutná polévka s malými masovými kuličkami osloví dospělé i děti. Na jeho přípravu vám bude stačit jen půl hodiny.
Recept
Ingredience:
- mleté kuřecí maso 300 g
- slepičí vejce 1 ks.
- brambory 3-4 ks.
- cibule 2 ks.
- mrkev 1 ks.
- bobkový list 2 ks.
- voda 1,6 ks.
- rostlinný olej
- mletý černý pepř
- sůl
- zelené (kopr, petržel).
Příprava:
- Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 5-7 minut.
- Oloupejte cibuli a mrkev. Cibuli nakrájíme nadrobno a mrkev nastrouháme na středním struhadle. V předehřáté pánvi s rostlinným olejem opečte zeleninu do zlatova.
- Na karbanátky smíchejte mleté maso, vejce, jednu nadrobno nakrájenou cibuli, pepř a sůl.
- Promícháme, namočíme ruce do studené vody a tvoříme malé kuličky, které jednotlivě přidáme k bramborám, pět minut povaříme, přidáme osmaženou zeleninu, bobkový list, sůl a pepř a vaříme dalších pět minut.
- Do hotové polévky přidejte zelí.