Jak ušetřit jídlo, které obsahuje hodně pepře: ne každý o těchto tricích ví


Foto: z otevřených zdrojů Jedním ze způsobů, jak zjemnit příliš pikantní chuť, je přidat trochu kyselých potravin.

Pepř dodává pokrmům jedinečnou kořenitost a vůni. Někdy však i ti nejlepší kuchaři mohou omylem přidat příliš mnoho pepře a výsledkem je příliš pikantní pokrm, který je obtížné jíst. RBC-Ukrajina shromáždila způsoby, jak zachránit jídlo, které obsahuje příliš mnoho pepře.

Přeneste misku do jiné misky

V tekutých prvních chodech, jako je boršč a polévka, se pepř často vysráží na dně misky. Pokud je tedy tohoto pálivého koření v pokrmu příliš mnoho, můžete pánev na chvíli odstavit, aniž byste ingredience míchali, a poté pokrm opatrně přelít do jiné misky.

V pánvi, ve které se vařila polévka nebo boršč, pak zůstane většina pepře a pokrm sám o sobě už nebude tak pikantní.

Zvyšte hlasitost pokrmu

Dalším snadným způsobem je zvýšit množství ostatních přísad v pokrmu. Pokud vaše jídlo obsahuje zeleninu nebo fazole, přidání několika dalších přísad může být nejúčinnějším způsobem, jak snížit teplo.

Pokud například připravujete polévku nebo dušené maso, přidejte více základních potravin, jako jsou brambory, mrkev, cibule, rajčata nebo rýže. To pomůže vyrovnat úrovně koření bez ztráty chuti a struktury pokrmu.

Přidejte cukr

Cukr pomáhá vyrovnávat horkost paprik, zejména v pokrmech, které mají kyselé nebo sladké přísady, jako jsou omáčky. Přidání malého množství cukru může pomoci snížit horkost a jídlo bude chutnější.

Pro hlubší chuť použijte hnědý nebo třtinový cukr místo běžného bílého.

Přidejte kyselost

Jedním ze způsobů, jak zjemnit příliš pikantní chuť, je přidat nějaké kyselé potraviny. Citronová šťáva, ocet nebo dokonce rajčatová šťáva pomohou zmírnit intenzitu koření.

Pro jemnější chuť přidávejte tyto ingredience po troškách při ochutnávání pokrmu, aby nebyl příliš kyselý.

Používejte mléčné výrobky

Mléko a další mléčné výrobky, jako je jogurt nebo zakysaná smetana, jsou díky laktóze známými neutralizátory tepla. Přidání mléka nebo smetany do pokrmu vám proto pomůže kontrolovat úroveň koření.

Je důležité si uvědomit, že mléčné výrobky mohou změnit chuť přísad, proto se doporučuje přidávat je v malých množstvích, aby se pokrm dále nezkazil.

Přidejte škrobové potraviny

Pro velmi pikantní pokrm můžete zkusit přidat i brambory, rýži nebo těstoviny – ty pohltí část tepla. Přidejte je do jídla nebo podávejte jako přílohu.

Nebo poté, co škrobové potraviny absorbují část tepla, mohou být před podáváním z misky odstraněny.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: