Banánový pudink: recept na krémový dezert


Foto: z otevřených zdrojů Vařte s láskou, užívejte si potěšení a sdílejte tento recept se svými blízkými

Mezi různými dezerty, které si mohou získat srdce, zaujímá banánový pudink zvláštní místo. Jemné, s příjemnou vůní vanilky a lehkým křupáním vaflí vám udělá opravdový požitek. Recept na toto kulinářské mistrovské dílo, zveřejněný na dietetickoestetické stránce. Tento dezert se připravuje rychle a snadno a výsledek předčí všechna vaše očekávání. Recept je na dvě porce.

Recept

Ingredience

Hlavní komponenty:

  • Banán 1 ks.
  • Drcené oplatky ¼ šálku

Na pudink:

  • Těžká smetana ½ šálku
  • Kondenzované mléko 1 polévková lžíce. l
  • Vanilkový pudink (nebo pudingová směs) 2 lžičky

Na šlehačku:

  • Těžká smetana ½ šálku
  • Cukr 2 lžičky. l
  • Moučkový cukr 2 lžičky

Příprava

  1. V malé misce smíchejte všechny ingredience na pudink: hustou smetanu, kondenzované mléko a vanilkový pudink. Použijte ruční napěňovač nebo běžnou metličku, aby byla směs hladká.
  2. V jiné míse ušlehejte hustou smetanu spolu s cukrem a moučkovým cukrem. Krém by měl zhoustnout a vytvořit jemné vrcholy. Vznikne tak vzdušná textura, která poslouží jako základ dezertu.
  3. V jedné míse smícháme pudink a šlehačku. Míchejte pomalu, aby byla zachována hladká textura.
  4. V pěkné čiré sklenici nebo dezertní misce začněte vrstvit.
  5. Přidejte ¼ šálku připravené směsi.
  6. Navrch dejte drcené vafle a pár plátků banánu.
  7. Vrstvy opakujte, dokud směs nezmizí.
  8. Vršek dokončete křupavými oplatkami a plátky banánu.

Poraďte:

  • Vyberte si zralé banány – dodají dezertu přirozenou sladkost.
  • Ke šlehání použijte kvalitní hustou smetanu, abyste dosáhli dokonalé konzistence.
  • Pro sofistikovanější vzhled ozdobte vršek lístkem máty nebo špetkou strouhané čokolády.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: