Foto: z otevřených zdrojů Vařte s láskou, užívejte si potěšení a sdílejte tento recept se svými blízkými
Mezi různými dezerty, které si mohou získat srdce, zaujímá banánový pudink zvláštní místo. Jemné, s příjemnou vůní vanilky a lehkým křupáním vaflí vám udělá opravdový požitek. Recept na toto kulinářské mistrovské dílo, zveřejněný na dietetickoestetické stránce. Tento dezert se připravuje rychle a snadno a výsledek předčí všechna vaše očekávání. Recept je na dvě porce.
Recept
Ingredience
Hlavní komponenty:
- Banán 1 ks.
- Drcené oplatky ¼ šálku
Na pudink:
- Těžká smetana ½ šálku
- Kondenzované mléko 1 polévková lžíce. l
- Vanilkový pudink (nebo pudingová směs) 2 lžičky
Na šlehačku:
- Těžká smetana ½ šálku
- Cukr 2 lžičky. l
- Moučkový cukr 2 lžičky
Příprava
- V malé misce smíchejte všechny ingredience na pudink: hustou smetanu, kondenzované mléko a vanilkový pudink. Použijte ruční napěňovač nebo běžnou metličku, aby byla směs hladká.
- V jiné míse ušlehejte hustou smetanu spolu s cukrem a moučkovým cukrem. Krém by měl zhoustnout a vytvořit jemné vrcholy. Vznikne tak vzdušná textura, která poslouží jako základ dezertu.
- V jedné míse smícháme pudink a šlehačku. Míchejte pomalu, aby byla zachována hladká textura.
- V pěkné čiré sklenici nebo dezertní misce začněte vrstvit.
- Přidejte ¼ šálku připravené směsi.
- Navrch dejte drcené vafle a pár plátků banánu.
- Vrstvy opakujte, dokud směs nezmizí.
- Vršek dokončete křupavými oplatkami a plátky banánu.
Poraďte:
- Vyberte si zralé banány – dodají dezertu přirozenou sladkost.
- Ke šlehání použijte kvalitní hustou smetanu, abyste dosáhli dokonalé konzistence.
- Pro sofistikovanější vzhled ozdobte vršek lístkem máty nebo špetkou strouhané čokolády.