Šťavnatá vepřová líčka ve vinné omáčce: originální receptura


Foto: z otevřených zdrojů Vaření vepřových líček podle tohoto receptu promění obyčejný oběd v opravdový kulinářský požitek

Vepřová líčka jsou křehké, šťavnaté maso, které se doslova rozplývá v ústech. Tato pochoutka je ideální pro ty, kteří ocení chuť a vůni. Cook Eric Lahuerta sdílel recept, který vám umožní uvařit vepřová líčka tak, aby se stala vrcholem vašeho stolu.

Recept

Ingredience:

  • Vepřová líčka 1 kg
  • Cibule 2 ks.
  • Pórek 1 ks.
  • Mrkev 2 ks.
  • Česnek 1 hlava
  • Bobkový list 2 ks.
  • Zralá rajčata 2 ks
  • Červené víno 1 láhev
  • Voda
  • Máslo
  • Kukuřičný škrob
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

  1. Před vařením vepřová líčka důkladně opláchneme pod tekoucí vodou. Osušte je papírovými utěrkami a z obou stran bohatě dochuťte solí a pepřem.
  2. Ve velké pánvi nebo na pánvi rozehřejte olivový olej. Položíme líčka a opečeme z obou stran do zlatova. To pomůže udržet maso uvnitř šťavnaté. Jakmile je maso dobře uzavřené, vyjměte ho z pánve a dejte stranou.
  3. Do stejné pánve přidejte cibuli, pórek, mrkev, česnek, bobkové listy a rajčata nakrájené na velké kousky. Zeleninu opékejte na středním plameni za stálého míchání hodinu nebo dokud dobře nezkaramelizuje. Vytvoříte tak základ pro bohatou omáčku.
  4. Do zeleniny nalijeme láhev červeného vína a necháme 5 minut odpařit alkohol. Líčka otočte do pánve, zalijte vodou tak, aby bylo maso zcela zakryté a vařte na mírném ohni 1 hodinu 30 minut.
  5. Když maso změkne, opatrně ho vyjmeme. Omáčku přeceďte přes síto, abyste odstranili zbytky zeleniny a získali chutnou šťávu.
  6. Přecezenou šťávu dejte do pánve. Přidejte kousek másla pro hedvábnost a lžíci kukuřičného škrobu, předem rozpuštěného v malém množství vody. Omáčku vařte dalších 5-10 minut, dokud nezhoustne do požadované konzistence.
  7. Vepřová líčka zalijeme do připravené omáčky a necháme ještě pár minut prohřát. Líčka podávejte s hustou, voňavou omáčkou. Pokrm se hodí k bramborové kaši, smetanové polentě nebo čerstvému ​​opečenému chlebu.

Poraďte:

  • Vybírejte čerstvá vepřová líčka s minimálním obsahem tuku.
  • Použijte kvalitní suché víno, které byste vypili sami, protože jeho chuť má přímý vliv na pokrm.

Vaření vepřových líček podle tohoto receptu promění obyčejný oběd v opravdový kulinářský požitek.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: