Foto: z otevřených zdrojů Obvykle se maso vařilo zvlášť, ale existuje recept na pečené maso s bramborami v hrncích
Pečeně je v ukrajinské kuchyni běžným masovým pokrmem, který dostal své jméno díky způsobu vaření. Obvykle se maso vařilo zvlášť, ale existuje recept na pečené maso s bramborami v hrncích. RBC-Ukraine mluví o tom, jak vařit pečeně s omáčkou s odkazem na kulinářský web „Gospodinka“.
Recept na pečené s omáčkou
Ingredience:
- vepřová krkovice – 800 g
- žampiony – 300 g
- brambory – 800 g
- cibule – 1 ks.
- sýr – 50 g
- rostlinný olej – 50 g
- voda – 2 sklenice
- adjika – 3 lžičky.
- zakysaná smetana – 150 g
- koření na maso – 1 lžička.
- cukr – 1 lžička.
- sůl – 1,5 lžičky.
- pepř – podle chuti
Příprava:
- Pro přípravu pečeně nejprve nakrájejte vepřovou krkovičku na malé kousky a opečte na pánvi do poloviny.
- Pro rovnoměrné smažení je nutné maso neustále míchat. Přidejte také koření na maso, sůl a pepř.
- V jiné pánvi rozehřejte rostlinný olej. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky stejné velikosti jako maso a opečeme do zlatova. Jakmile jsou maso a brambory opečené, přendejte je do velké mixovací nádoby.
- Žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme nožem. Smažte houby a cibuli do hněda na volné pánvi.
- Cibuli a houby přendáme k bramborám a masu a smícháme všechny ingredience. Budoucí pečínku vložte do malých keramických formiček nebo zapékacích nádob.
- Pro přípravu omáčky na polévání výpekem smíchejte zakysanou smetanu s adjikou a vodou, přidejte cukr a podle chuti také sůl a pepř. Omáčkou přelijte jídlo umístěné v hrncích nebo formách. Nádobí zakryjte poklicí nebo fólií.
- Předehřejte troubu na 220 stupňů a pečte 30 minut. Mezitím nastrouháme sýr na hrubém nebo jemném struhadle.
- Zapečený pokrm posypeme sýrem a dáme do trouby na dalších 15 minut. Tentokrát není potřeba hrnce zakrývat poklicí. Vyjměte pečínku z trouby, posypte nasekanými bylinkami, pokud chcete, a pokrm je připraven k podávání.