Líná charlotta na pánvi: ideální pečení pro zaneprázdněné hospodyňky


Foto: z otevřených zdrojů Tento recept je ideální pro ty, kteří nemají troubu nebo si chtějí jen rychle připravit lahodný dezert

Líná charlotta na pánvi je skvělou alternativou ke klasickému koláči. Tento recept je ideální pro ty, kteří nemají troubu nebo si jen chtějí rychle připravit lahodný dezert k čaji nebo sladké svačině. RBC-Ukraine mluví o tom, jak vařit línou charlottu na pánvi s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Smak“.

Recept na línou charlottu na pánvi

Ingredience:

  • jablka – 3-4 ks.
  • mouka – 150 g
  • kefír – 150-200 g
  • vejce – 1 ks.
  • máslo – 60 g
  • prášek do pečiva – 0,5 lžičky.
  • cukr – 100 g
  • sůl – špetka
  • skořice – špetka
  • zázvor – špetka
  • muškátový oříšek – špetka
  • hřebíček – podle chuti

Jak vařit charlotte na pánvi

  1. K výrobě charlotte můžete použít pouze 4 jablka nebo zkombinovat 3 jablka s 1 hruškou. Plody je třeba oloupat ze semen a stonků a poté nakrájet na malé kostičky. Na přání lze jablka také oloupat.
  2. Aby se jablka a těsto uvařily rovnoměrně, musí být ovoce zkaramelizováno. Do rozehřáté pánve dejte 30 g másla a přidejte 50 g cukru. Ingredience není třeba míchat – cukr by se měl rozpustit a zkaramelizovat.
  3. Když směs zezlátne, můžete ji promíchat a přidat do pánve jablka. Zatímco se jablka 10 minut dusí v cukrové směsi, vypracujeme těsto.
  4. K tomu smíchejte kefír s vejcem, dokud nebude hladký. Místo kefíru můžete použít i 250 g řeckého jogurtu. Zbytek másla rozpustíme a nalijeme do vajec s kefírem a přidáme také zbývající cukr a sůl.
  5. Prosejte prášek do pečiva a mouku do samostatné mísy a poté přidejte suché přísady do kefírové směsi v několika fázích. Těsto důkladně promíchejte, dokud nebude hladké. Konzistence by měla připomínat hustou zakysanou smetanu.
  6. Karamelizovaná jablka posypeme kořením, promícháme a uhladíme lžící. Těsto nalijte na jablka, dokud nepokryje všechno ovoce. Poté můžete těsto dále vyrovnat silikonovou stěrkou.
  7. Zakryjte pánev poklicí a snižte teplotu na minimum. Koláč je třeba vařit 20 minut.
  8. Když je těsto upečené, můžete jeho připravenost navíc zkontrolovat párátkem. Chcete-li charlotte vyjmout, přikryjte těsto talířem a otočte pánev. Na přání můžete jablečnou náplň posypat moučkovým cukrem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: