Foto: z otevřených zdrojů K přípravě polévky je lepší vzít červenou čočku
Horká a aromatická čočková polévka je pokrm, který vás v chladném zimním dni zahřeje a naplní vaše tělo zdravými vitamíny a mikroelementy. Čočka totiž obsahuje nadbytek draslíku, hořčíku, vápníku, fosforu, zinku a vitamínů skupiny B Pravidelná konzumace čočky má pozitivní vliv na zdraví střev a cév, pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a předchází vzniku onemocnění. rozvoj aterosklerózy. O recept na chutné a zdravé jídlo se podělila kulinářská blogerka Yulia Simonchuk.
Čočková polévka
Ingredience:
- kuřecí stehenní řízek – 350–400 g;
- brambory – 3-4 ks;
- červená čočka – 1 šálek;
- cibule – 1 kus;
- mrkev – 1 kus;
- česnek – 1 stroužek;
- rajčatová pasta – 2 polévkové lžíce. 1;
- sůl, pepř – podle chuti;
- uzená paprika – podle chuti;
- zelený.
- máslo nebo rostlinný olej – na smažení.
Způsob vaření:
- Na oleji orestujeme cibuli a mrkev, přidáme česnek a stehenní filet. V tuto chvíli přidejte uzenou papriku. Trochu orestujeme a přidáme propláchnutou červenou čočku.
- Dále přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, přilijeme vodu a vaříme, dokud nejsou brambory a čočka hotové, za občasného sbírání pěny. Na závěr přidejte bobkový list, nové koření, rajčatový protlak.
- Vařte další 1-2 minuty, přidejte bylinky a stáhněte z ohně. Necháme chvíli odstát a podáváme.