Lahodné a výživné: recept na čočkovou polévku k obědu


Foto: z otevřených zdrojů K přípravě polévky je lepší vzít červenou čočku

Horká a aromatická čočková polévka je pokrm, který vás v chladném zimním dni zahřeje a naplní vaše tělo zdravými vitamíny a mikroelementy. Čočka totiž obsahuje nadbytek draslíku, hořčíku, vápníku, fosforu, zinku a vitamínů skupiny B Pravidelná konzumace čočky má pozitivní vliv na zdraví střev a cév, pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi a předchází vzniku onemocnění. rozvoj aterosklerózy. O recept na chutné a zdravé jídlo se podělila kulinářská blogerka Yulia Simonchuk.

Čočková polévka

Ingredience:

  • kuřecí stehenní řízek – 350–400 g;
  • brambory – 3-4 ks;
  • červená čočka – 1 šálek;
  • cibule – 1 kus;
  • mrkev – 1 kus;
  • česnek – 1 stroužek;
  • rajčatová pasta – 2 polévkové lžíce. 1;
  • sůl, pepř – podle chuti;
  • uzená paprika – podle chuti;
  • zelený.
  • máslo nebo rostlinný olej – na smažení.

Způsob vaření:

  1. Na oleji orestujeme cibuli a mrkev, přidáme česnek a stehenní filet. V tuto chvíli přidejte uzenou papriku. Trochu orestujeme a přidáme propláchnutou červenou čočku.
  2. Dále přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, přilijeme vodu a vaříme, dokud nejsou brambory a čočka hotové, za občasného sbírání pěny. Na závěr přidejte bobkový list, nové koření, rajčatový protlak.
  3. Vařte další 1-2 minuty, přidejte bylinky a stáhněte z ohně. Necháme chvíli odstát a podáváme.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: