Foto: z otevřených zdrojů Těsto je tenké a křupavé
Pokud máte rádi vaflové rolky, ale nemáte vaflovou žehličku, uvařte si svůj oblíbený dezert na běžné pánvi. Těsto je tenké a křupavé. Pro plnění použijte jakoukoli smetanu nebo vařené kondenzované mléko.
Recept
Ingredience:
- pšeničná mouka 200 g
- vejce 3 ks.
- mléko 140 ml
- máslo 100 g
- cukr 100 g
- vanilkový cukr 1 polévková lžíce. l.
- sůl
- štípnout
Příprava:
- Rozpusťte máslo.
- Vejce smícháme s cukrem, solí, vanilkovým cukrem a šleháme mixérem do nadýchané hmoty.
- Vlijte máslo, promíchejte, přidejte teplé mléko a šlehejte dvě minuty. Po částech přidáme prosátou mouku a šleháme mixérem do hladka.
- Na suché rozehřáté pánvi nalijte těsto do tenké vrstvy a smažte na středním plameni z obou stran do zlatova. Horkou vafle ihned srolujte do tuby.