Foto: z otevřených zdrojů Takové pečivo je jemné a drobivé
Pro lahodné, cenově dostupné bagely, které se jen rozplývají v ústech, použijte místo másla nebo rostlinného oleje sádlo. Takové pečivo je jemné a drobivé.
Na náplň použijte kondenzované mléko, džem, jakékoli zavařeniny, džem, ale ujistěte se, že je hustý.
Recept
Ingredience:
- pšeničná mouka 500 g
- vepřový tuk 200 g
- voda 150 ml
- stolní ocet 9% 3 polévkové lžíce. l.
- vanilkový cukr 1 polévková lžíce. l.
- sůl
- vařené kondenzované mléko
- moučkový cukr
Příprava:
- Prosátou mouku smícháme se solí, vanilkovým cukrem, přidáme studený vepřový tuk a směs rukama rozdrobíme na drobenku. Ocet nalijeme do studené vody, promícháme a přidáme k mouce. Uhněteme těsto do hladka. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na tři hodiny do lednice.
- Pracovní plochu posypte moukou, vyložte těsto, nakrájejte na čtyři díly. Každou část vyválíme do kruhu a nakrájíme na stejné trojúhelníky. Na každý trojúhelník položte kondenzované mléko, vytvarujte bagety a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů 15-20 minut. Hotové, teplé bagely posypeme cukrem nebo moučkovým cukrem.