Jak vařit bagely s vepřovým tukem


Foto: z otevřených zdrojů Takové pečivo je jemné a drobivé

Pro lahodné, cenově dostupné bagely, které se jen rozplývají v ústech, použijte místo másla nebo rostlinného oleje sádlo. Takové pečivo je jemné a drobivé.

Na náplň použijte kondenzované mléko, džem, jakékoli zavařeniny, džem, ale ujistěte se, že je hustý.

Recept

Ingredience:

  • pšeničná mouka 500 g
  • vepřový tuk 200 g
  • voda 150 ml
  • stolní ocet 9% 3 polévkové lžíce. l.
  • vanilkový cukr 1 polévková lžíce. l.
  • sůl
  • vařené kondenzované mléko
  • moučkový cukr

Příprava:

  1. Prosátou mouku smícháme se solí, vanilkovým cukrem, přidáme studený vepřový tuk a směs rukama rozdrobíme na drobenku. Ocet nalijeme do studené vody, promícháme a přidáme k mouce. Uhněteme těsto do hladka. Zabalte do potravinářské fólie a dejte na tři hodiny do lednice.
  2. Pracovní plochu posypte moukou, vyložte těsto, nakrájejte na čtyři díly. Každou část vyválíme do kruhu a nakrájíme na stejné trojúhelníky. Na každý trojúhelník položte kondenzované mléko, vytvarujte bagety a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů 15-20 minut. Hotové, teplé bagely posypeme cukrem nebo moučkovým cukrem.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: