Jak udělat boršč jasně červený: triky šéfkuchaře pro hostesky

Co je třeba udělat, aby řepa v boršči neztratila barvu, a jak zachovat atraktivní odstín pokrmu – dozvíte se v článku .

Co dělat, aby boršč neztratil barvu – tipy / depositphotos.com

Boršč je jedním z oblíbených prvních chodů Ukrajinců, protože jeho lákavá vůně a šarlatová barva nemůže nechat lhostejnými ani ty nejnáročnější gurmány. vám prozradí, proč boršč není červený a jak toto neblahé nedorozumění napravit.

Dříve jsme hovořili o tom, jaké neobvyklé recepty na boršč se nacházejí v kuchařských knihách.

Co dělá boršč červeným – nce a tajemství

Zkušení kuchaři tvrdí, že barva boršče v mnoha ohledech závisí na červené řepě a době jejího vložení do pokrmu. Nejlepší je koupit v obchodě salátovou řepu (má tmavě bordó barvu) a přidat ji v polovině procesu. V tomto případě by se měl boršč po vložení řepy do hrnce vařit alespoň 10-15 minut, pak bude mít čas dodat požadovanou barvu.

Můžete použít i jiné metody:

  • přidejte rajčatový protlak na pánev spolu s červenou řepou, protlakem s cibulí a mrkví a poté vložte do boršče;
  • Před smažením řepu zastříkneme vínem nebo jablečným octem;
  • na začátku vaření pokropte zeleninu 1 lžičkou kyseliny citronové.

Lifehack od našich babiček – při pečení červené řepy je lepší ji posypat 1 lžící cukru. Tento trik pomůže odhalit jemnou chuť a barvu červené řepy, ale musíte ho do boršče dát až nakonec, jinak zbarví ostatní zeleninu.

Jak zařídit, aby červená řepa v boršči neztratila barvu – návod

Ne všechny hostitelky dělají pastu a zeleninu před přidáním do hrnce osmahnou. Pro ně jsme připravili několik způsobů, jak zachovat barvu boršče bez smažení:

  • vyjměte maso z vývaru a vložte do něj celou červenou řepu spolu s ostatní zeleninou – takto pokračujte ve vaření polévky 10-15 minut, pak řepu vyjměte a na závěr ji nastrouhejte do boršče;
  • uvařte zeleninu ve slupce a pak ji nastrouhejte, vložte ji do již uvařeného boršče a ještě pár minut povařte;
  • nastrouhejte syrovou červenou řepu, zalijte ji vodou v kovové misce a vložte ji do boršče 5 minut před jeho dokončením a poté pokrm ještě několik minut povařte.

Jedním z těchto způsobů se vám určitě podaří dosáhnout šarlatové barvy boršče a udržet ji po dlouhou dobu. I když se vám to napoprvé nepodaří – zkuste to znovu nebo zvolte jinou metodu, abyste našli svůj dokonalý recept na tradiční ukrajinský pokrm.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: