Foto: z otevřených zdrojů K přípravě lahodné ovesné kaše radí šéfkuchař smíchat dva různé druhy cereálií
Důvod, proč mnoho lidí nemá rádo ovesné vločky, může být neschopnost uvařit je chutně. Obvykle se při vaření používá pouze jeden druh obilí. A britská šéfkuchařka April Bloomfieldová podle stránek Parade navrhuje kombinovat dva různé druhy ovsa.
Pro přípravu ovesných vloček s dokonalou texturou šéfkuchař doporučuje smíchat dva různé druhy ovesných vloček: nakrájené a rolované. Koneckonců, textura ovesných vloček – zda je příliš měkká nebo příliš hustá – závisí na tom, jak je oves zpracován.
Bloomfield vysvětlil, jak se tyto druhy obilovin liší. U řezaných obilovin jsou zrna rozřezána na dvě nebo tři malé části. Vaří se dlouho, ale mají příjemnou a sytou texturu.
Válcovaný oves jsou zrna, která byla spařena, zploštělá a vysušená. Vaří se rychleji a tyto vločky při vaření velmi změknou.
Ve svém receptu na anglickou kaši používá Bloomfield stejné díly nakrouhaného a nakrájeného ovsa k vytvoření dokonalé textury. Poměr tekutiny a ovsa by měl být 3:1. Kuchař doporučuje použít směs mléka a vody v poměru 1:1.
V hrnci na středním plameni dejte vařit mléko a vodu, přidejte oves a vařte. Kaši je třeba často míchat, dokud nasekaný oves nezměkne. To by mělo trvat přibližně 20 minut.
Jakmile je kaše hotová, Bloomfield doporučuje dochutit ji solí podle chuti a přidat oblíbené polevy.