Jak smažit brambory, aby byly křupavé navenek a křehké zevnitř: Metoda 3-3-3


Foto: z otevřených zdrojů Za ideální pokrm jsou považovány brambory, které mají křupavou zlatavou kůrku a křehké uvnitř.

Asi neexistuje člověk, který by nemiloval aromatické smažené brambory se zlatou křupavou kůrkou. Málokomu se ji však podaří usmažit tak, aby byla zvenčí křupavá a uvnitř měkká.

Zkušené hospodyňky však vědí, jak uvařit dokonalé smažené brambory. Řekneme vám, s odkazem na zdroj „Ukr.Media“, jak vařit smažené brambory pomocí metody „3-3-3“.

Jak vařit smažené brambory metodou 3-3-3

  • Proveďte předběžný test za 3 sekundy. Brambory rozkrojte napůl a kousky o sebe třete 3 sekundy. Pokud jsou půlky přilepené, tak mají brambory hodně škrobu, nehodí se na smažení, je lepší je péct nebo rozmačkat.
  • Oloupané brambory nakrájejte na talíře nebo tyčinky a rozdělte na 3 stejné části.
  • První fáze smažení by měla trvat tři minuty. Rozpálíme pánev a opečeme první část. Po 3 minutách brambory otočte a přidejte druhou část. A když uplyne další minuta, vložte třetí část do pánve a smažte brambory, dokud se neuvaří jako obvykle. Upozorňujeme však, že brambory byste neměli zakrývat pokličkou. Pak získáte křupavou zlatavou kůrku a dokonalou chuť smažených brambor.
Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: