Jak dlouho uchovávat bobkový list v polévce: nezapomeňte se otrávit

Ne každý ví, proč se bobkový list dává do jídla a proč je důležité ho včas vyndat.

Bobkový list – nepostradatelné koření v každé kuchyni foto: depositphotos.com

Vavřínový list – koření, které je vždy po ruce v každé domácnosti. shromáždil tipy a know-how, jak používat bobkový list v jídle tak, aby neuškodil.

Již dříve se podělil o tipy, jak pěstovat bobkový list.

K čemu je bobkový list v polévce – aplikace leafhacks

Zdálo by se – každý ví, proč je bobkový list potřebný v prvních pokrmech. Odjakživa ho přidávaly naše babičky a maminky. Ale ne každý ví, kdy ho do hrnce vhodit.

Zkušení kuchaři radí bobkové listy před posláním do polévky mírně rozdrtit. Tak „ožijí“ a lépe uvolní oleje, které zase obohatí chuť pokrmu.

Kdy dát bobkový list do polévky nebo boršče – rady

Koření je lepší přidat 5 minut před dokončením pokrmu. Při vaření druhých pokrmů by se měl bobkový list přidávat 10 minut před tím, než je pokrm hotový. Pokud přidáte bobkový list pár minut před finále, nestihne pokrmu „dodat“ chuť.

Jak dlouho uchovávat bobkový list v polévce – důležité upozornění

Mnoho hospodyněk se velmi mýlí, když ponechávají bobkový list v pokrmu. Ve skutečnosti by se měl bobkový list „stáhnout“ ihned po uvaření polévky nebo boršče, jinak příliš zhořkne. Skutečnost je taková, že éterické oleje v listu mají nepříjemnou chuť.

Kdy je bobkový list jedovatý – varování

Užitečné vlastnosti tohoto koření zná každý, ale ne každý ví o nebezpečí bobkového listu. Ve skutečnosti je bobkový list pro těhotné ženy jedovatý – v některých případech může vyvolat potrat. Pokud máte doma kočku nebo psa, pamatujte, že pro ně je bobkový list jedovatý. Bobkový list je také nebezpečný, pokud je konzumován ve velkých dávkách.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: