5 chyb při výrobě tvarohových koláčů: proto pokrm nedrží tvar


Foto: z otevřených zdrojů Jedním z nejčastějších důvodů, proč cheesecaky nedrží tvar, je nadměrná vlhkost v tvarohové hmotě.

Syrniki jsou jedním z nejoblíbenějších jídel ukrajinské kuchyně, která je známá svou jemnou texturou a chutí. Někdy však cheesecaky nedrží tvar a při smažení se kvůli nějakým chybám rozpadnou. RBC-Ukraine hovoří o běžných chybách při přípravě tvarohových koláčů, které vedou k tomu, že pokrm nedrží tvar.

Tvarohová hmota je příliš mokrá

Jedním z nejčastějších důvodů, proč tvarohové koláče nedrží tvar, je nadměrná vlhkost v tvarohové hmotě. Pokud je v tvarohu příliš mnoho tekutiny, znesnadňuje vytvoření homogenní hmoty a tvarůžky při smažení jednoduše neudrží svůj tvar.

Abyste se tomuto problému vyhnuli, měli byste před přípravou „těsta“ použít tvaroh s nízkým obsahem vlhkosti nebo jej dobře vyždímat.

Pokud je navíc tvaroh příliš mokrý, přidání krupice nebo mouky pomůže absorbovat přebytečnou tekutinu a dodá směsi požadovanou konzistenci. Vyplatí se také použít středně tučný tvaroh.

Špatný poměr ingrediencí

Dalším důvodem, proč tvarůžky nemusí držet tvar, je špatný poměr mezi tvarohem, vejci, moukou a cukrem. Příliš mnoho mouky způsobí, že těsto bude tuhé a hutné, což neumožní, aby byly tvarohové koláče jemné a vzdušné.

Ale nedostatečné množství mouky nebo krupice může vést k tomu, že hmota bude příliš tekutá a tvarohové koláče se při smažení rozpadnou. Kromě toho je důležité přidat do tvarohové hmoty vejce – jsou to přísada, která drží tvar výrobku.

Pánev není dostatečně horká

Dalším důvodem, proč tvarohové koláče nemusí držet tvar, je to, že pánev není dostatečně rozpálená. Pokud se povrch dostatečně neprohřeje, nezískají cheesecaky silnou kůrku, která bude držet tvar, ale naopak se roztečou.

Špatný způsob tvarování tvarohových koláčů

Tvarování cheesecaků hraje také důležitou roli v tom, zda budou držet tvar. Pokud je uděláte příliš velké nebo příliš malé, mohou se během smažení rozpadnout.

Ideální velikost cheesecaku jsou malé kulaté nebo oválné placky střední velikosti, které se při smažení snadno obracejí. Kromě toho můžete tvarohové koláče před vložením do pánve obalit v mouce, což pomůže udržet jejich tvar.

Navíc přílišné stlačení těsta při formování tvarohových koláčů může způsobit jejich roztečení na pánvi.

Nesprávné množství oleje

Aby se cheesecaky během smažení neroztekly, je důležité to s množstvím oleje na pánvi nepřehánět. Pokud je ho moc, mohou se cheesecaky roztéct, a pokud je ho málo, nebudou se smažit rovnoměrně.

Dostatečné, ale ne nadměrné množství oleje zajistí rovnoměrné smažení a pomůže udržet tvar cheesecaků.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: