Jak marinovat cibuli: jednoduché a rychlé recepty na kebab a sledě

Pokud se chystáte připravit sledě na stůl nebo se pustíte do kebabu, pikantním doplňkem k nim bude naložená cibule vám poradí, jak rychle připravit marinádu.

Nakládaná cibule bude skvělým doplňkem dalších pokrmů / foto depositphotos.com

Marinování cibule pro různé pokrmy je poměrně jednoduché. Nakládanou zeleninu můžete použít jako přílohu k masu, rybám nebo různým pochutinám. odhaluje některá tajemství, která se budou hodit každé hospodyňce.

Již dříve se podělil o jednoduchý recept na marinování kuřete na kebab.

Jak naložit cibuli – recept krok za krokem od odborníka na vaření

Kuchař Eugen Klopotenko radí vzít na nakládání cibule hroznový nebo jablečný ocet. Kromě toho budete potřebovat:

  • hlavičku červené cibule;
  • 50 g cukru;
  • 50 g soli;
  • 100 g octa;
  • 150 ml vody;
  • trochu pepře a hřebíčku.

Cibuli nakrájíme na plátky, do nádoby nalijeme vodu, přidáme všechny ingredience kromě koření a necháme vychladnout. Poté cibuli zalijeme marinádou, posypeme kořením a necháme několik hodin odležet, poté přecedíme.

Klopotenko dodává, že uvedené koření je možné nahradit bobkovým listem nebo kurkumou, zejména pokud marinujeme cibuli. Pak bude mít žlutý nádech.

Nakládaná cibule do salátu – rychlý recept

Tip:pro zkrácení procesy až 30 minut, místo studené vody užívejte horkou. Dále potřebujeme:

  • 3 cibule;
  • 1 lžička cukru a soli;
  • 1 polévková lžíce octa;
  • 3 lžíce vody.

Nakrájejte cibuli na salát, smíchejte ingredience a nalijte je do cibule, promíchejte a dejte vychladit.

Jak naložit cibuli na kebab – tipy a recept

Je lepší zvolit červenou nebo fialovou cibuli, krájenou ne tenké plátky, aby byla křupavá. Také je potřeba:

  • cibule – 2 ks
  • jablečný ocet – 1 polévková lžíce;
  • voda – jeden a půl šálku;
  • cukr – 2 polévkové lžíce;
  • sůl – 3 lžičky.

Začněte nakrájením cibule na netenké plátky, v hluboké míse smíchejte sůl a cukr, zalijte teplou vodou a octem.

Tip: v této fázi pro urychlení procesu rozmíchejte sůl a cukr v horké vodě a poté přidejte ocet.

Poté vložte cibuli do hrnce, zalijte ji marinádou až po okraj a přikryjte pokličkou. Nechte 60 minut odležet a poté přidejte kopr a olej. Takto připravenou cibuli můžete skladovat na chladném místě až 14 dní.

Jak naložit cibuli na sledě – příprava krok za krokem

Sleď se podává nutně s cibulí. K naložení potřebujete:

  • 3 cibule;
  • 2 lžíce cukru a oleje;
  • 250 ml vody;
  • 3 lžíce octa;
  • 1 lžička soli;
  • mletý pepř.

Nejprve oloupeme a nakrájíme cibuli, v hluboké míse smícháme ingredience a vložíme do ní cibuli, necháme ji asi 30 minut odležet, pak marinádu přecedíme, pokapeme olejem, posypeme pepřem a necháme ještě 30 minut odležet.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: