Sušená jablka nikdy nebalte do plastových sáčků.
Poradíme vám, jak skladovat sušené ovoce, aby se časem nezkazilo / foto depositphotos.com
Blíží se podzim a mnoho hospodyněk spěchá, aby si na zimu připravilo co nejvíce produktů. V každé kuchyni v tuto dobu vře práce – někdo konzervuje, někdo mrazí a někdo suší výrobky, zejména jablka. vám poradí, jak sušené ovoce skladovat, aby se časem nezkazilo.
Jak skladovat sušená jablka – hlavní tabu
Než se budeme zabývat tím, jak správně skladovat sušená jablka, řekneme si, co rozhodně nesmíte dělat:
- Sušená jablka nikdy nebalte do polyethylenových sáčků. Plast může vytvářet skleníkový efekt, který vede ke vzniku plísní.
- Jablka nenechávejte na místech s vysokou vlhkostí. To způsobí, že se výrobek zkazí.
- Sušičku neskladujte v blízkosti silně zapáchajících výrobků. Je to proto, že má tendenci pohlcovat pachy.
Na rozdíl od mýtu o způsobu skladování sušených potravin by také neměly být ponechány na slunci. Přímé sluneční světlo může zničit vitamíny a zkazit chuť jablek.
Jak nejlépe skladovat sušená jablka ve sklenicích – důležité nce
Existuje několik osvědčených způsobů, jak sušená jablka skladovat, aby se do nich nedostali moli a neobjevily se plísně. Nejlepším způsobem je použití skleněných nádob se vzduchotěsnými víčky. Je to spolehlivý způsob ochrany produktu před moly, vlhkostí a pachy.
Poradíme vám, jak skladovat sušené potraviny ve sklenicích. Nejprve se ujistěte, že jsou jablka zcela chladná. Při plnění nádoby produktem se snažte ponechat co nejméně prázdných míst a pevně uzavřete víčko. Tím snížíte množství vzduchu a prodloužíte životnost výrobku.
Sklenice uchovávejte na tmavém a chladném místě. Optimální teplota je +10 °C až +15 °C. Nezapomeňte sklenice každých pár měsíců zkontrolovat – zkontrolujte, zda na stěnách není plíseň, nepříjemný zápach nebo vlhkost.
Mimochodem, pokud nejste příznivci skleněných nádob, můžete jablka uchovávat v plátěných sáčcích (skvělé jsou lněné a bavlněné výrobky). Můžete také bezpečně použít vakuové sáčky nebo papírové výrobky – sáčky i krabice.
Jak správně skladovat sušené potraviny, abyste je uchovali bez molů – vezměte na vědomí
Moli jsou nepřítelem všech sušených potravin, ať už jde o obiloviny, sušené ovoce nebo koření. Je však velmi snadné se před nimi chránit. Zaprvé, vždy používejte vzduchotěsné nádoby nebo pevně zavažte sáčky a pytlíky.
Za druhé, nechte sušení na chladných místech – hmyz s chladem na „vás“. Kromě toho můžete do míst skladování umístit bobkový list nebo levanduli. Jejich specifická vůně moly odradí.
Pokud však používáte papírové sáčky, nenechávejte je na volném prostranství. Moli mohou papír snadno prokousat a dostat se k ovoci.
Tyto jednoduché rady pomohou udržet sušená jablka dlouho bez molů.