Prozradíme vám, proč se palačinky nesmaží, neklesají ani nepečou uvnitř.
Tajemství nadýchaných palačinek / foto depositphotos.com
Nadýchané lívance neumí uvařit každý – někdy se zdá, že takové kouzlo mají jen naše babičky. To je však mylný názor – smažit chutné lívance se můžete naučit i vy, pokud vezmete v úvahu malý trik. O tom, proč nejsou lívance na kynutém těstě nadýchané a jak to napravit – si přečtěte v materiálu.
Odhalené tajemství, proč lívance při smažení nevykynou.
Bez ohledu na to, na jakém základě se chystáte takový pokrm připravit, je důležité dodržet technologii a přidat správné ingredience. Kromě toho se striktně řiďte doporučeními:
- Po uhnětení těsto přikryjte utěrkou a nechte ho 20-30 minut „odpočívat“;
- vždy přidejte droždí nebo jedlou sodu;
- používejte pouze teplé výrobky (předtím vše vyndejte z lednice);
- připravte lívance z kefíru, kvásku nebo zakysaného mléka.
Takové jednoduché rady vám pomohou nezjistit, proč nejsou placky na mléce nadýchané, i když je výrobek zakysaný nebo byl místo něj použit kefír. Soda a droždí by se měly vždy používat podle receptu, jinak se vám palačinky nenadýchají.
DŮLEŽITÉ: jedlá soda s octem je nutná pouze v případě, že v receptu nejsou žádné fermentované složky, pokud jsou přítomny, nasypte jedlou sodu v její přírodní formě.
Proč se palačinky uvnitř nepečou – hlavní důvod
Nejčastěji zůstávají lívance uvnitř syrové. protože těsto je příliš „těžké“. To se může stát, pokud jste použili příliš mnoho vajec – ta dávají těstu „gumovou“ strukturu. Také Těsto by nemělo být tuhéTěsto by nemělo být strmé jako koláče, protože se na pánvi nepropeče.
Nezapomeňte, že na smažení lívanců. měli byste si vzít samostatnou pánev a nevařit na ní nic jiného.a neumývejte ji, pouze utěrkou setřete přebytečný tuk. Rozehřejte pánev Těsto se na studeném povrchu k pánvi přilepí a nepropeče se.
Lžící dávejte těsto na pánev a nechte mezi lívanečky 5-6 cm odstup. – Pokud budou příliš těsné, budou se k sobě lepit a nevykynou. Smažte je 3-5 minut z každé strany a po otočení je obraťte, přikryjte suchou pokličkou. – Těsto tak získá správnou teplotu a lívance rychle dosáhnou požadovaného stupně připravenosti.