shromáždil málo známá fakta o slunečnicovém oleji.
foto depositphotos.com
Málokdo se zamýšlí nad zvláštnostmi designu lahve na slunečnicový olej. Často ho lidé buď přelévají do skleněné nádoby s dávkovačem, nebo ho používají jako obyčejnou láhev.
vám poradí, jak slunečnicový olej správně otevřít, abyste si usnadnili vaření.
Správné použití „kroužku“
Většina lidí má tendenci vyhazovat bílou plastovou část, která zajišťuje těsnění, do odpadkového koše. To vše proto, že nevědí, k čemu kroužek na lahvi slouží. Jeho skutečný účel vás možná překvapí. Pojďme pochopit, jak jej správně používat.
Otevřete tedy láhev s olejem a odtrhněte bílý „kroužek“. Poté jej otočte dnem vzhůru a vložte do hrdla s drážkou. Uvidíte, že tato část nyní funguje jako dávkovač. Díky němu se výrazně sníží spotřeba oleje. K tomu kroužek v rostlinném oleji skutečně slouží.
foto depositphotos.com
Štěrbiny na krku
Dalším užitečným detailem, o kterém ne každý ví, jsou speciální štěrbiny. Zpočátku se může zdát, že jsou potřebné pro větší dávkování spotřeby oleje, ale není tomu tak.
Výrobci olejů přišli s nápadem, že zakoupený dávkovač lze vložit do hrdla – k tomu slouží štěrbiny v láhvi s rostlinným olejem. Plastové „úponky“ jsou tvarovány tak, aby zajistily dávkovač nahoře. Tento šikovný hack promění obyčejnou láhev s olejem v praktickou kuchyňskou pomůcku.
Co znamená barva uzávěru
Ujasněme si, co znamená barva víčka olivového oleje. Obvykle tímto způsobem výrobce označuje, pro jaký typ použití je tento druh oleje vhodný. Na smažení je lepší zvolit láhev s červeným uzávěrem a na salátovou zálivku zelenou.
Znalost těchto jednoduchých pravidel vám nejen zjednoduší vaření, ale také ušetří peníze.