Jak dlouho vařit vejce na měkko: přesný čas na sekundu přesně

Zde se dozvíte, jak vařit vejce na měkko, aby měl žloutek dokonalou konzistenci.

Hlavním bodem při vaření vajec na měkko je doba vaření / foto depositphotos.com

Vejce – velmi užitečný produkt, bohatý na vitamíny, zdravý cholesterol, minerální látky a kvalitní tuky. Jsou také jednou z nejjednodušších a nejrychlejších variant snídaně nebo svačiny. Lze je konzumovat v různých variantách, od míchaných vajec až po vejce sázená.

Neméně oblíbený způsob jejich přípravy – vejce na měkko, ale zde se i zkušené hostitelky potýkají s problémem, protože se velmi snadno převaří nebo nedovaří. vám poradí, jak dlouho vařit vejce na měkko, aby byla dokonalá.

Jak vybrat vejce k vaření

Než se dozvíme, jak vařit vejce na měkko, ujasněme si, jaká vejce vybírat. Budete se divit, ale tato fáze je velmi důležitá, a pokud ji budete ignorovat, přijde veškeré vaše úsilí vniveč. Zkušené hostitelky radí, abyste nikdy nevařili čerstvá vejce – špatně se loupou, takže riskujete, že zůstanete bez bílku. Chcete-li připravit vejce na měkko, je lepší dát přednost těm, která byla několik dní v lednici.

Pokud vaříte vejce z obchodu, nezapomeňte věnovat pozornost kategorii. Doporučujeme vám kupovat ta s označením C1. Tato kategorie je určena pro všechna středně velká vejce o hmotnosti 53 až 62,9 gramů. Právě podle nich byla vypočtena ideální doba vaření, o které si povíme níže.

Ideální vejce na měkko – jak dlouho vařit

Klíčovým dotazem každé hostitelky, která se rozhodne vařit vejce tímto způsobem, je, jak dlouho je vařit. Budete se divit, ale i vteřiny zde hrají roli. Při vaření vajec na měkko je doba vaření klíčovým aspektem, aby měl žloutek správnou konzistenci.

Jak na to?

Vezměte si poznámkový blok a zapište si: ideální čas na uvaření vajíčka na měkko je… 3 minuty a 20 sekund, a ani o okamžik více. Během této doby bude mít bílek čas ztuhnout a žloutek bude stále tekutý. Vsadíme se, že nebudete zklamaní.

Jak uvařit vejce na měkko – důležité body

Při vaření vajec tímto způsobem je nutné dodržovat několik ncí. Nevynechávejte následující kroky:

  • syrová vejce vkládejte pouze do studené vody;
  • nezapomeňte do pánve přidat trochu soli, aby se vejce lépe loupala;
  • jakmile uplyne doba vaření (3 minuty a 20 sekund), okamžitě vložte pánev pod studenou vodu, abyste přerušili proces vaření.

Důležité: Pokud se rozhodnete nechat vejce vychladnout v horké vodě, pokrm se nepovede. Žloutky jednoduše ztuhnou a skončíte s vejci uvařenými natvrdo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: