Co koupit pro dlouhodobé skladování: 8 druhů konzerv, které byste měli mít v zásobě

Jaké výrobky nakoupit pro případ hladu a proč je důležité mít zásoby konzervovaných potravin – dozvíte se v článku .

Jaké konzervy do zásoby / depositphotos.com

Podle světových analytiků je vyhlídka na hladomor nevyhnutelná – válka na Ukrajině ovlivnila potravinovou siti v mnoha zemích. Známý podnikatel Robert Kiyosaki tvrdí, že investice do tuňákových konzerv je rozumnější rozhodnutí než například investice do dolarů, protože bankovky nebudete moci sníst.

Co koupit pro dlouhodobé skladování: 8 druhů konzerv, které byste měli mít v zásobě.

vám prozradí, jaké by měla mít každá ukrajinská rodina nedotknutelné zásoby konzervovaných potravin.

Již dříve jsme hovořili o tom, co je třeba mít v zásobě pro případ hladomoru – seznam obsahoval potraviny a léky.

Konzervované potraviny – jaké potraviny jsou k dispozici a jaké je nejlepší koupit.

Jaké produkty koupit v případě hladu / depositphotos.comJaké potraviny koupit v případě hladu / depositphotos.com

Nabízíme 5 druhů konzerv, se kterými určitě přežijete těžké časy a potravinovou krizi.

Fazole v konzervě

Hlavní výhodou fazolí je, že v konzervované podobě se nemusí namáčet ve vodě a čekat, jako je tomu u čerstvých produktů. Fazole navíc obsahují obrovské množství rostlinných bílkovin, což je vhodné pro lidi, kteří nejedí maso.

Olivy nebo olivy

Tato rostlina ve svém složení uchovává užitečné vitaminy B, A, D a K a také stopové prvky. Olivy lze přidávat do dušených pokrmů, polévek, salátů nebo je konzumovat samostatně. Díky účinným látkám obsaženým v olivách mohou napomáhat trávení, zlepšovat zrak a posilovat kosti.

Ovoce a bobuloviny v sirupu

Všechny dary přírody, které rostou na zemi a na stromech, lze konzervovat. Jedná se o všestranný produkt, který lze jíst čistý, přidávat do pečiva nebo dávat na stůl „na čaj“. Taková sladká konzervace dodává tělu sacharidy a další užitečné látky, které jsou obsaženy v ovoci a bobulích.

Cuketový kaviár

Cuketa obsahuje mnoho užitečných stopových prvků, jako je měď a železo, fosfor a sodík, velké množství organických kyselin a vitamínů B a C. Lze ji použít jako omáčku nebo přílohu, namazat na chléb nebo v ní dokonce marinovat maso.

Guláš

Oblíbený produkt všech cestovatelů – dušené maso, které není nutné skladovat v lednici. Můžete si ho vzít s sebou na cesty, vařit z něj kaše a polévky. Guláš z masa je dostatečně vydatný produkt, na jehož základě můžete připravit obrovské množství chutných jídel.

Kondenzované mléko

Trvanlivost tohoto výrobku je dlouhá a kondenzované mléko lze použít k různým účelům – jako sladkost „do čaje“ nebo jako přísadu na pečení. Kondenzované mléko obsahuje hořčík, fosfor, draslík, sodík, vápník, fluor a vitamin A a tepelná úprava některé jeho vlastnosti zlepšuje.

Rybí konzervy

Rybí konzervy jsou vynikajícím zdrojem bílkovin, omega-3 esenciálních mastných kyselin, vitaminů D, skupiny B, zejména B12, mikroprvků – fosforu, vápníku, selenu, zinku a dalších. Jsou dlouhodobě skladovatelné, chladničku nevyžadují. Dříve jsme podrobně hovořili o tom, jak vybírat rybí konzervy.

Konzervovaná kukuřice a hrášek

Tekutinu, ve které se zelenina nachází, lze použít jako základ polévek a samotnou kukuřici nebo hrášek lze přidat do druhých chodů nebo salátů. Konzervovaná kukuřice obsahuje vitaminy B, E, K, PP a vitamin C. Konzervovaný hrášek je bohatý na draslík, fosfor, železo a vitamin B1.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: