Jaké výrobky nakoupit pro případ hladu a proč je důležité mít zásoby konzervovaných potravin – dozvíte se v článku .
Jaké konzervy do zásoby / depositphotos.com
Podle světových analytiků je vyhlídka na hladomor nevyhnutelná – válka na Ukrajině ovlivnila potravinovou siti v mnoha zemích. Známý podnikatel Robert Kiyosaki tvrdí, že investice do tuňákových konzerv je rozumnější rozhodnutí než například investice do dolarů, protože bankovky nebudete moci sníst.
vám prozradí, jaké by měla mít každá ukrajinská rodina nedotknutelné zásoby konzervovaných potravin.
Již dříve jsme hovořili o tom, co je třeba mít v zásobě pro případ hladomoru – seznam obsahoval potraviny a léky.
Konzervované potraviny – jaké potraviny jsou k dispozici a jaké je nejlepší koupit.
Jaké potraviny koupit v případě hladu / depositphotos.com
Nabízíme 5 druhů konzerv, se kterými určitě přežijete těžké časy a potravinovou krizi.
Fazole v konzervě
Hlavní výhodou fazolí je, že v konzervované podobě se nemusí namáčet ve vodě a čekat, jako je tomu u čerstvých produktů. Fazole navíc obsahují obrovské množství rostlinných bílkovin, což je vhodné pro lidi, kteří nejedí maso.
Olivy nebo olivy
Tato rostlina ve svém složení uchovává užitečné vitaminy B, A, D a K a také stopové prvky. Olivy lze přidávat do dušených pokrmů, polévek, salátů nebo je konzumovat samostatně. Díky účinným látkám obsaženým v olivách mohou napomáhat trávení, zlepšovat zrak a posilovat kosti.
Ovoce a bobuloviny v sirupu
Všechny dary přírody, které rostou na zemi a na stromech, lze konzervovat. Jedná se o všestranný produkt, který lze jíst čistý, přidávat do pečiva nebo dávat na stůl „na čaj“. Taková sladká konzervace dodává tělu sacharidy a další užitečné látky, které jsou obsaženy v ovoci a bobulích.
Cuketový kaviár
Cuketa obsahuje mnoho užitečných stopových prvků, jako je měď a železo, fosfor a sodík, velké množství organických kyselin a vitamínů B a C. Lze ji použít jako omáčku nebo přílohu, namazat na chléb nebo v ní dokonce marinovat maso.
Guláš
Oblíbený produkt všech cestovatelů – dušené maso, které není nutné skladovat v lednici. Můžete si ho vzít s sebou na cesty, vařit z něj kaše a polévky. Guláš z masa je dostatečně vydatný produkt, na jehož základě můžete připravit obrovské množství chutných jídel.
Kondenzované mléko
Trvanlivost tohoto výrobku je dlouhá a kondenzované mléko lze použít k různým účelům – jako sladkost „do čaje“ nebo jako přísadu na pečení. Kondenzované mléko obsahuje hořčík, fosfor, draslík, sodík, vápník, fluor a vitamin A a tepelná úprava některé jeho vlastnosti zlepšuje.
Rybí konzervy
Rybí konzervy jsou vynikajícím zdrojem bílkovin, omega-3 esenciálních mastných kyselin, vitaminů D, skupiny B, zejména B12, mikroprvků – fosforu, vápníku, selenu, zinku a dalších. Jsou dlouhodobě skladovatelné, chladničku nevyžadují. Dříve jsme podrobně hovořili o tom, jak vybírat rybí konzervy.
Konzervovaná kukuřice a hrášek
Tekutinu, ve které se zelenina nachází, lze použít jako základ polévek a samotnou kukuřici nebo hrášek lze přidat do druhých chodů nebo salátů. Konzervovaná kukuřice obsahuje vitaminy B, E, K, PP a vitamin C. Konzervovaný hrášek je bohatý na draslík, fosfor, železo a vitamin B1.