Kterou část vepřového masa je nejlepší zvolit a které maso raději nekupovat

Všechny kusy vepřového jatečně upraveného těla se dělí do čtyř jakostních tříd. Chuť a užitná hodnota tohoto masa se také liší. vám prozradí, která část vepřového jatečně upraveného těla je lepší.

Která část vepřového masa je nejchutnější / foto: REUTERS

Jaká část vepřového masa je nejzdravější? Která část vepřového masa je nejchutnější? Která část vepřového masa je nejlepší na dušení a která na smažení? Pojďme přijít všem těmto otázkám na kloub.

Která část vepřového jatečně upraveného těla je nejlepší

Všechny části vepřového jatečně upraveného těla se dělí do čtyř jakostních tříd.

První třída vepřového masa je vepřová kýta, hřbet a šunka. Jedná se o nejkřehčí části jatečně upraveného těla s nejmenším množstvím tuku nebo libového masa.

Druhou třídou vepřového masa je krkovice a plec. Tyto části mají dostatek tuku, aby byl pokrm měkký a šťavnatý.

Která část vepřového masa je nejvíce nezdravá

Třetím typem vepřového masa je bůček a pobřišnice. Tyto části mají velmi vysoký obsah tuku.

Čtvrtým druhem vepřového masa je hlava, koleno a kýta. Vaření chrupavek, kůže, šlach není dobrý nápad.

Která část vepřového masa je nejlepší pro dušení

Lepší je použít vepřovou panenku, svíčkovou a kýtu, tedy vepřové maso první jakosti. K dušení lze použít i krkovici a plecko.

Která část vepřového masa je nejlepší pro pečení

Pro smažení zvolte kýtu, hřbet a panenku, pokud chcete libovější a dietnější pokrm. Z bůčku a břicha připravíte vynikající tučné vepřové kůže.

Která část vepřového masa je na kebab nejlepší

Asi všichni milovníci rekreace v přírodě vědí, že na kebab je nejlepší plec a krkovice. Klidně je použijte – kebab bude šťavnatý.

Bůček a hrudí lze připravovat také na otevřeném ohni. Přebytečný tuk se rozpustí a vy získáte chutné maso.

Která část vepřového masa je lepší na mleté maso?

Na mleté maso i na kebab je lepší krkovice nebo plec.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: