Proč máčet játra ve vodě: budete překvapeni, že jste to nevěděli

Prozradíme vám, zda můžete játra jíst, pokud jsou hořká, a jak se takového problému zbavit.

Jaká játra nejsou hořká a co dělat, pokud jste si koupili „špatná“ – tipy / foto depositphotos.com

Chcete-li uvařit dokonalá játra, musíte tento subprodukt připravit. Jedním z nejčastějších problémů je hořkost. Není na tom nic záhadného – játra zhořknou, pokud se na ně dostala žluč nebo pokud z nich nebyla zcela odstraněna blána, žíly a cévy.

Již dříve jsme si řekli, jak připravit paštiku z kuřecích jater.

Jak odstranit hořkost z kuřecích nebo vepřových jater

Aby játra nebyla hořká a měkká, existuje několik skvělých možností. Můžete si vybrat tu, která vám bude vyhovovat:

  • Nejprve je třeba játra nakrájet na několik kousků, namočit je do mléka alespoň na 30 minut.
  • Poté je ponořte do jedlé sody, nechte hodinu působit a dobře opláchněte – tím je změkčíte.
  • Játra zabalte do potravinářské fólie a lehce je rozbijte kladívkem.
  • Před vařením je vařte asi 15 minut v osolené vodě.

Pokud se nechcete pouštět do fantazie, můžete játra před vařením vždy na hodinu namočit do studené vody nebo je uvařit ve vroucí vodě a nechat několik minut odstát.

Jak odstranit hořkost z vařených jater

Pokud je hotový výrobek stále hořký, nespěchejte s jeho vyhozením. Abyste nepříjemnou chuť neutralizovali, můžete játra dusit o něco déle s přidáním smetany nebo zakysané smetany. Omáčka játra nasákne a jemná smetanová chuť promění obyčejný výrobek v jemný pokrm.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: