Máslo je již dlouho součástí našeho života. Tento voňavý výrobek je hymnou snídaně. Vybrat dobré máslo však není tak snadné.
Dobré máslo by mělo mít vysoký obsah tuku / foto depositphotos.com
Dříve lidé nepřemýšleli o tom, jaké máslo koupit, protože ho často každý vyráběl doma a jeho obsah tuku nikdo neměřil. Každého zajímala barva – sytě žlutá znamená dobrá. V dnešní době, kdy většina potravinářských výrobků prochází technologickými procesy ve velkých výrobních závodech, je site poněkud jiná.
Když vejdeme do obchodu, vidíme obrovskou škálu másla. Z názvů, obchodních značek a různého obsahu tuku se člověku zatočí hlava a ztratí se, protože neví, co má koupit. A každý chce svým příbuzným přinést jen to nejlepší.
analyzoval, jaký obsah tuku v másle je lepší.
Kolik tuku by mělo být v másle
Nejprve si ujasněme, jaký druh másla je považován za dobrý. Ve složení takového výrobku by měla být na prvním místě uvedena smetana nebo plnotučné mléko.
Pokud seznam složek obsahuje jakékoliv rostlinné tuky, pak je lepší odmítnout koupi, i když je cena lákavá. Takový výrobek nepřinese očekávané výhody a potěšení. Místo toho, abyste ušetřili peníze, budete je zbytečně utrácet.
Kromě toho věnujte pozornost obsahu tuku v oleji. Výrobce obvykle tento ukazatel uvádí na přední straně obalu, aby jej spotřebitel viděl na první pohled. Dobré máslo má obsah tuku nejméně 72,5 %.
Jaký je rozdíl mezi 72% a 82% máslem?
Tradičně se má za to, že čím vyšší je procento tuku v másle, tím je lepší. Z logiky věci vyplývá, že máslo s procentem tuku 82 % nebo vyšším uvedeným na obalu je lepší. Takový výrobek má intenzivnější vůni a chuť. Doporučuje se také pro dětskou výživu.
Pokud jde o máslo s obsahem tuku 72 %, není na něm nic špatného. Jeho hlavním rozdílem od oleje s vyšším obsahem tuku je hmotnostní podíl tuku. Je třeba mít na paměti, že tento výrobek je poměrně snadno padělatelný, takže byste si měli dát pozor, abyste nenaletěli bezohledným výrobcům.
Dříve psal, co přidávat do mletého masa na řízky.