Proč přidávat vodu na pánev při smažení vajec: trik hostitelky

Jednoduchý návod, jak usmažit glazovaná vejce s křupavým okrajem, měkkým bílkem a tekutým žloutkem.

Dokonalá míchaná vajíčka na pánvi – fígl s vodou / koláž , foto depositphotos.com

Mnoho lidí si připravuje míchaná vajíčka k snídani: rozklepneme vajíčka na pánev, počkáme, až ztuhnou – a je hotovo. Ale někdy ve spěchu nemáte čas na „službu“ a pokrm se ukáže buď s polosyrovým bílkem, nebo se žloutek už srazil. Aby k tomu nedošlo, zkušené hospodyňky před smažením vajec (nebo v průběhu) přidávají trochu vody.

Jak smažit vejce s vodou

Zde se dozvíte, co musíte udělat a jak tento lifehack funguje:

  • Rozpalte pánev s olejem, rozklepněte vejce a nechte bílky „ztuhnout“ (měly by se začít srážet);
  • na okraj pánve nalijte trochu vody a přikryjte pokličkou.

Tímto způsobem se vejce již nebudou smažit, ale vařit v páře.

Existuje i druhý způsob smažení vajec ve vodě – je třeba nalít do pánve vodu a počkat, až se začne vařit, a pak vejce rozšlehat, pánev přikrýt pokličkou a vařit na mírném ohni. Mimochodem, tento způsob vaření (bez oleje) schvalují i odborníci na výživu.

Jak se vaří v oleji?

Když se na žloutku objeví bílý film – glazůra je hotová.

Již dříve jsme si řekli, jak vařit brambory v saku – ve studené nebo horké vodě.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: