Pomalý zabiják žaludku: proč byste nikdy a za žádných okolností neměli jíst sendvič s klobásou

Proč je sendvič tak nezdravý, možná není vůbec zřejmé, ale není snadné vymyslet ještě nezdravější snídaňový pokrm.

Proč nemůžete jíst sendvič s klobásou – odpověď vás překvapí / foto depositphotos.com

Připravit toto kulinářské mistrovské dílo je velmi jednoduché a vzít si ho s sebou na studium nebo do práce je tak pohodlné, že nikdo a nepřemýšlí o tom, čím je sendvič se sýrem nebo salámem škodlivý. Navíc si možná mnozí myslí, že uzeniny a sýr obsahují bílkoviny a vápník, a proto se skvěle hodí k snídani.

Ve skutečnosti však takové jídlo přináší jen málo výhod, ale zato spoustu rizik. vám prozradí, proč jsou sendviče tak nebezpečné.

Proč byste neměli jíst sendvič se salámem a sýrem – vysvětlení

Odpověď možná není zcela zřejmá, ale důvodů, proč je škodlivé jíst sendviče (zejména – denně), je hned několik.

Zpracované maso, jako jsou uzeniny, má obvykle vysoký obsah sodíku – soli. Při nadměrném příjmu sodíku není úniku před vysokým krevním tlakem a dalšími kardiovaskulárními problémy.

Uzeniny a sýry mají navíc vysoký obsah nasycených tuků. Jejich nadměrná konzumace může zvýšit riziko srdečních onemocnění a dalších zdravotních problémů. A pokud do sendviče přidáte klobásu smaženou na pánvi nebo ve fritéze, site se ještě zhorší, protože množství tuku a transmastných kyselin, které jsou zdraví škodlivé, se jen zvýší. Takže odpověď na otázku, zda jsou sendviče s teplým sýrem a uzeninou škodlivé, je také kladná.

Je možné jíst sendviče – zdravé alternativy sýra a salámu

Vláknina, vitaminy a minerální látky jsou pro vyváženou snídani klíčové a sýr a salám je obsahují jen stěží. Dobrou alternativou jsou toasty (skvělé jsou celozrnné!). Uzeninu a sýr můžete nahradit například plátky avokáda a omeletou nebo pošírovanými vejci. Avokádo obsahuje zdravé tuky a vejce jsou dobrým zdrojem bílkovin a základních živin.

Je také dobré začít den miskou ovesné kaše. vám již prozradil, jak si ovesnou kaši připravit chutnou i užitečnou.

Rychlejší variantou jsou celozrnné vločky nebo müsli s nízkým obsahem cukru. Lze je konzumovat s mlékem nebo rostlinným mlékem (sójové, ovesné, mandlové).

Příprava řeckého jogurtu s ovocem a ořechy také nezabere mnoho času. Je lepší vybírat jogurty s vysokým obsahem bílkovin a probiotik. Ovoce a bobuloviny si můžete vybrat podle své chuti, stejně jako ořechy – dodají vaší snídani křupavost a zdravé tuky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: