Do jaké vody dávat maso – studené nebo horké: tajemství dokonalého vývaru

Je těžké připravit čistý, bohatý a chutný vývar, pokud neznáte hlavní tajemství.

Jak správně vařit maso – tipy / foto depositphotos.com

Ukrajinské hospodyňky často vaří boršč nebo polévky na masovém vývaru. Každá má samozřejmě svůj jedinečný ideální recept. Mnoho hospodyněk však neví, v jaké vodě vařit maso, aby bylo chutné.

Do jaké vody dát maso na vývar

Uvařit vývar nemusí být zrovna nejjednodušší. Konzistence a barva vývaru, stejně jako chuť masa, do značné míry závisí na vodě, respektive na její teplotě. Pojďme se dozvědět, jak správně vařit maso.

Pokud je vaším cílem uvařit jednoduchý vývar, je nejlepší vložit maso na začátku vaření do studené vody. Pak se během dlouhého vaření maso dobře rozvaří a vývar bude bohatý a chutný.

Do jaké vody dát maso na polévku

Vaření vývaru jako základu pro polévku má své nce, včetně teploty vody používané pro pokrmy. V tomto případě není vhodná studená voda. V jaké vodě tedy vařit maso na polévku?

Nejlepší je vložit maso do sotva vařící vody. Díky tomu získáte lehký var, který je pro pokrm ideální.

Mimochodem, pokud byste nevěděli, do jaké vody maso vložit, aby bylo měkké, je to právě teplá voda, která ho udrží šťavnaté a nikdy nebude tvrdé.

Lze vařit mražené maso

Mnoho hospodyněk uchovává maso ve zmrazeném stavu, aby vydrželo co nejdéle poživatelné. Před vařením se doporučuje maso rozmrazit.

Pokud tuto fázi vynecháte, vývar bude bez chuti a polévka bude jako pouhá horká voda s příchutí koření a zeleniny. Zmrazené maso se navíc bude muset vařit déle a kvůli dlouhému zpracování ztratí své užitné vlastnosti a chuť.

Dříve psal, jak připravit rajčatovou šťávu na zimu.

Mohlo by vás zajímat také zpravodajství:

Share to friends
Rating
( 2 assessment, average 1.5 from 5 )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: