Celá hora řízků z 300 gramů mletého masa: je třeba přidat jeden výrobek.

Můžete udělat spoustu řízků pro celou rodinu, i když máte velmi málo mletého masa.

Jak vyrobit další řízky z mletého masa – tajemství a recept / koláž , foto depositphotos.com

Každá hostitelka chce svou rodinu chutně nakrmit, ale ne vždy je možné nakoupit produkty ve správném množství. Na druhou stranu někdy zklame zapomnětlivost – v lednici je hlavní suroviny méně, než je třeba. vám poradí, jak zvětšit objem mletého masa a udělat hodně řízků.

Co dát do řízků pro nadýmání – možnosti

Existuje několik produktů, které lze přidat do sekané, i když je jí velmi málo. Zvýší hmotnost syrového masného výrobku a umožní vám udělat mnohem více řízků, než kdybyste se obešli bez dalších přísad. Nezapomeňte tedy, co přidávat do řízků pro zvýšení hmotnosti.

Rýže nebo brambory

Abyste rychle zvýšili hmotnost syrového mletého masa, můžete do něj nastrouhat 2-3 hlízy brambor. Kdo nechce použít brambory, má alternativu – vařenou rýži. Půl šálku až šálek rýže je třeba uvařit, vychladit a teprve potom přidat k syrovému mletému masu. Některé hostitelky řeknou, že to už nejsou řízky z kuřecího mletého masa ani žádné jiné, ale masové kuličky. Možná to tak je, ale na chuti jim to rozhodně neubralo.

Ovesné vločky

Další levná varianta, kterou používá mnoho hospodyněk – nikdo neuhodne, že v řízcích je málo masa. Poradíme vám, jak takové kuřecí řízky připravit (právě kuřecí mleté maso se nejlépe kombinuje s ovesnými vločkami). Budete potřebovat:

  • 300 g mletého masa;
  • 1 hrnek ovesných vloček;
  • 1 cibule;
  • 2-3 stroužky česneku;
  • 1 polévková lžíce krupice;
  • 1 vejce.

Ovesné vločky dejte na talíř, zalijte je vroucí vodou a přikryjte pokličkou, počkejte 10 minut, než vločky nabobtnají. Během čekání nakrájejte cibuli a utřete česnek. Do mletého masa vložíme vločky, cibuli, česnek a také rozšleháme 1 vejce a přisypeme 1 lžíci krupice. Takto jednoduchý postup rychle zvýší hmotnost syrové sekané na dvojnásobek. V případě potřeby můžete navíc přidat strouhaný sýr, ale snadno se obejdete i bez něj. Ze vzniklého mletého masa vytvarujeme kotlety a z obou stran je osmažíme do hotova na pánvi vymazané rostlinným olejem.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: