Nejlepší lék na potravinové moly: navždy pryč

Prozradíme vám, jak se zbavit potravinových molů pomocí lidových prostředků za pouhý 1 čas.

Jak se zbavit potravinových molů – tipy / koláž , foto: depositphotos.com

Potravinoví moli se objevují, i když pravidelně myjete kuchyň a dohlížíte na její čistotu – nikdo není vůči výskytu tohoto škůdce imunní. Jde o to, že moli mohou být přineseni z obchodu spolu s infikovanými obilovinami – je nepravděpodobné, že byste se, stojíc v supermarketu, podívali na sáčky. zjišťoval, jaký účinný prostředek proti potravinovým molům doporučují zkušené hospodyňky.

Jak najít hnízdo molů v kuchyni – tipy

Než se potravinových molů nadobro zbavíte, je důležité zjistit, kde si mol vytvořil útulný domov, ve kterém se kuklí larvy. K tomu je třeba zkontrolovat všechna tmavá místa v kuchyni – lišty, vnitřní rohy skříní a skříněk, troubu, chlebník. Poté se vydejte na revizi kroupy – pokud vezmete sáček do rukou a uvidíte, že se uvnitř kýve sotva znatelná pavučina, pak vězte – jedná se o larvy, které se pak promění v poměrně dospělé a žravé jedince.

Co dobře funguje na potravinové moly – recepty

Hospodyňky, které se s tímto škůdcem v kuchyni setkaly, doporučují lidové prostředky proti potravinovým molům. Domnívají se, že tyto metody pomohou otravného a nebezpečného hosta rychle odehnat a také zajistit, aby se nevrátil:

  • česnek – Do nádob s obilovinami vložte po 2 plátcích;
  • ocet – zřeďte s vodou v poměru 1:1 a vyčistěte všechny skříňky v kuchyni;
  • mýdlo na praní – Nastrouhejte 1 kostku, zřeďte ji v 1 litru vody a umyjte všechny povrchy;
  • levandule, bobkový list, tabák – umístěte do skříněk zdroje pachů, které moli nesnášejí.

Je důležité si uvědomit, že byste se měli zbavit nejen dospělých molů, ale také larev, jinak se škůdci po zakuklení znovu objeví. Všechny napadené obiloviny, ve kterých najdete pavučiny, larvy nebo moly, dejte do sáčku, zavažte ho a vyhoďte do koše. Vysajte skříně a police a umyjte je octem nebo pracím mýdlem. Přeživší obiloviny nasypte do skleněných nádob nebo plastových lahví a vraťte je zpět do skříní.

Užitečná rada: abyste se ochránili před moly, nekupujte obiloviny „do zásoby“ a neskladujte je v původních sáčcích déle než 2 měsíce.

Mohly by vás také zajímat novinky:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: