Těstíčko dodá masovým pokrmům lákavou křupavou zlatavou kůrku.
V kuchyni se těsto často používá při přípravě masových pokrmů. Kousek masa se před smažením ponoří do tekuté směsi, aby pokrm získal lahodnou zlatavou kůrčičku. Pokrm tak bude šťavnatý a chutný a nepřichytí se k pánvi.
Pokud připravujete kuřecí maso – použijte tekuté těstíčko, aby se v něm maso namáčelo a bylo šťavnatější. Pro šťavnaté maso můžete těstíčko udělat hustší. Přísady na těstíčko je třeba dobře promíchat, dokud nejsou homogenní. Před ponořením masa do těstíčka ho namočte do mouky, pokud v těstíčku není.
Těstíčko s vejci a mlékem
- Pšeničná mouka – 0,5 polévkové lžíce.
- Slepičí vejce – 2 ks.
- Mléko – 0,5 polévkové lžíce.
- Sůl, černý pepř podle chuti.
Mouku prosejeme přes síto a rozšleháme mixérem. Přilijeme teplé mléko, znovu vyšleháme do homogenní hmoty, osolíme a opepříme. Před smažením namočíme obalené maso do těstíčka.
Těstíčko se zakysanou smetanou
Těstíčko na kuřecí řízky / foto smak./p>
- Vejce – 2 ks.
- Zakysaná smetana – 2 polévkové lžíce.
- Mouka – 6-7 lžic mouky
- Sůl, pepř.
- Kuřecí řízek – 2 ks.
Mouku prosejeme přes síto. Vejce a zakysanou smetanu vyšleháme do homogenní hmoty, osolíme a opepříme. Po lžících přisypáváme mouku a těsto energicky mícháme, aby se v něm netvořily hrudky. Řízek nakrájíme na pláty, z obou stran ho naklepeme kladívkem a z obou stran namočíme do těstíčka. Smažte na rozpálené pánvi s rostlinným olejem 3 minuty z každé strany.
Těstíčko na kotlety s majonézou
- Kuřecí prsní řízek – 1 kus.
- Majonéza – 100 g.
- Kuřecí vejce – 2 ks.
- Pšeničná mouka – 100 g.
- Slunečnicový olej.
- Sůl a koření.
Vejce a majonézu rozmíchejte vidličkou, přidejte mouku. Podle chuti osolíme a opepříme. Směs rozšlehejte mixérem. Kuřecí řízky nakrájíme na kotlety, potřeme je těstíčkem, obalíme v těstíčku a usmažíme na rozpálené pánvi.