Řekneme vám, jak připravit salát Mimosa – recept, který každého překvapí.
Jak připravit salát Mimosa – recepty / depositphotos.com
„Mimosa“ je salát, který má klasickou verzi i několik originálních, ale bez ohledu na sadu ingrediencí je i nadále jedním z nejoblíbenějších. zjistil, jak připravit dokonalý salát Mimosa – ten nejlepší recept pro vás a vaše blízké.
Mimosový salát – klasický recept
Ingredience:
- 4 vejce
- 150 g vařené mrkve
- 150 g vařených brambor
- 150 g vařených kuřecích prsou
- 1 plechovka konzervovaného hrášku
- 1 cibule
- majonéza, sůl, pepř podle chuti
- zelení na ozdobu
Zaznamenejte, jak se salát Mimosa připravuje klasickou technologií
Vejce, mrkev, brambory a kuřecí maso uvařte do měkka. Ochlaďte, oloupejte vejce, oddělte bílky od žloutků. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, brambory a vejce na jemném struhadle. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme na pánvi do zlatova.
Na salát Mimosa položte vrstvy v pořadí – mrkev, vejce, cibule, brambory, kuře, hrášek. Každou vrstvu potřete majonézou a posypte solí a pepřem. Salát potřeme strouhaným bílkem a navrch pak nastrouhaným žloutkem. Ozdobte zelení.
Přesně tak se připravuje klasický salát Mimosa, ale pokud nahradíte jednu hlavní surovinu, chuť bude úplně jiná.
Mimosový salát se sýrem
Ingredience:
- 4 vejce
- 150 g vařené mrkve
- 150 g vařených brambor
- 150 g vařeného kuřecího řízku
- 100 g tvrdého sýra
- 1 plechovka konzervovaného hrášku
- 1 cibule
- majonéza, sůl, pepř podle chuti
- zelení na ozdobu
Mimosa se sýrem je ideální variantou pro ty, kteří chtějí salátu přidat pikantnost
Vařte vejce, mrkev, brambory, brambory a kuřecí maso. Ochlaďte, oloupejte vejce, oddělte bílky od žloutků. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, brambory a vejce na jemném struhadle. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, sýr nastrouháme na jemném struhadle. Smažte cibuli dozlatova.
Vložte vrstvy do hluboké formy: mrkev, vejce, cibule, brambory, kuře, hrášek, sýr. Každou vrstvu potřete majonézou a posypte solí a pepřem. Navrch položte nastrouhaný bílek a žloutek a salát ozdobte bylinkami.
Pokrm můžete také připravit raději s rybou než s kuřecím masem – chuť bude úplně jiná, neméně šik.
Mimosový salát s tuňákem
Ingredience:
- 1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
- 4 vejce
- 150 g vařené mrkve
- 150 g vařených brambor
- 1 plechovka konzervovaného hrášku
- 1 cibule
- majonéza, sůl, pepř podle chuti
- zelení na ozdobu
Napište, jak vyrobit mimózu s tuňákem
Vejce, mrkev a brambory uvaříme, vychladíme. Z tuňáka slijte tekutinu, vejce oloupejte, oddělte bílky od žloutků. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, brambory a vejce na jemném struhadle. Nakrájenou cibuli orestujte do zlatova. Na talíř položíme vrstvy – tuňák, mrkev, vejce, cibule, brambory, hrášek. Každou vrstvu potřete majonézou a posypte solí a pepřem. Nahoru položte nastrouhaný bílek a poté žloutek. Salát Mimosa ozdobte bylinkami.
Mimosový salát se sardinkou
Ingredience:
- 1 plechovka sardinek v oleji
- 4 vejce
- 150 g vařené mrkve
- 150 g vařených brambor
- 150 g vařených kuřecích prsou nebo konzervovaného tuňáka
- 1 plechovka konzervovaného hrášku
- 1 cibule
- majonéza, sůl, pepř podle chuti
- zelení na ozdobu
„Mimosa“ se sardinkou a tuňákem nebo kuřecím masem je skvělou variantou pro opravdové gurmány.
Vejce, mrkev a brambory uvaříme, vychladíme. Slijte tekutinu z tuňáka a sardinek, oloupejte vejce, oddělte bílky od žloutků. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, brambory a vejce na jemném struhadle. Nakrájenou cibuli orestujte do zlatova. Na talíř dejte vrstvy – sardinky, tuňák nebo kuře, nakrájené na kostičky, mrkev, vejce, cibule, brambory, hrášek. Každou vrstvu potřete majonézou a posypte solí a pepřem. Nahoru položte nastrouhaný bílek a poté žloutek. Salát Mimosa ozdobte bylinkami.