Lahodné klobásky v jemném a měkkém těstě jako v obchodě.
Klobásy v těstě recept / foto pinterest.com
Klobásky v těstě jsou celosvětově oblíbeným pečivem, které vzniklo v Německu jako pokrm rychlého občerstvení. Varianty tohoto pokrmu jsou známé v mnoha zemích světa. Chuť klobásy v těstě z obchodu nebo jídelny zná každý Ukrajinec. Chutné aromatické pečivo s klobásami si můžete připravit i doma.
Již dříve jsme vám prozradili, jak připravit vynikající křupavé vídeňské řízky.
Klasická klobása v těstě
- Mouka – 500 g. Mouka – 500 g.
- Voda – 150 ml.
- Mléko – 100 ml.
- Měkké máslo – 80 g.
- Sušené droždí – 10 g.
- Cukr – 50 g.
- Soli.
- Vejce – 2 ks.
- Párky – 20 ks
- Žloutky na mazání – 2 ks.
Smíchejte mléko a vodu a mírně zahřejte na plotně. Přidáme lžíci cukru, droždí a tři lžíce mouky. Promícháme metličkou, přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout. Vejce vyšleháme mixérem se solí a cukrem do tuha a přidáme ke směsi.
Přečtěte si takéKřupavé a šťavnaté nugetky: jak si doma připravit chutnou svačinku Přidejte máslo a do směsi vsypte zbylou mouku. Těsto hněťte, dokud se nepřestane lepit. Těsto vložíme do olejem vymazané mísy, přikryjeme potravinovou fólií a necháme na teplém místě 40 minut kynout.
Vykynuté těsto rozdělte na dvě části. Každý díl rozválíme na čtverec o straně asi 40 cm. Těsto rozdělte na 3 cm široké proužky. Klobásu pevně zabalte do pruhu těsta.
Klobásy v těstě položte na plech, těsto potřete rozšlehaným žloutkem pro lesk. Pečeme v troubě 20 minut při 180°.
Klobásy v těstě recept / foto pinterest.com
Klobásy ve vločkovém kynutém těstě
- Listové těsto – 400 g.
- Vejce – 1 ks.
- Párky – 10 ks
- Sezamová semínka na posypání.
Těsto nakrájejte na proužky a rukama je roztáhněte. Párky zabalte do proužků těsta a položte na podložku pokrytou pečicím papírem. Těsto potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky. Párky v listovém těstě pečeme v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 20-30 minut.
Recept na kyjevské perkelty
-
Voda – 300 ml.
-
Mouka – 4 šálky.
-
Cukr – 1 polévková lžíce.
-
Špetka soli.
-
Sušené droždí – 15 g.
-
Klobásy – 10 ks
-
Rostlinný olej na smažení.
Smíchejte droždí a cukr, přidejte teplou vodu, až se vytvoří pěna. Přisypeme sůl a mouku a vypracujeme těsto. Necháme na teplém místě pod utěrkou, aby se těsto zdvojnásobilo. Těsto rozdělíme na 10 dílů (podle počtu párků), doprostřed položíme párek a okraje sepneme. Klobásky v těstě osmažte na rozehřátém rostlinném oleji dozlatova a v průběhu smažení je obracejte.
Přečtěte si také další recepty