Klobásy v těstíčku: recepty na chutné domácí pečení: recepty na chutné domácí pečení: recepty na chutné domácí pečení

Lahodné klobásky v jemném a měkkém těstě jako v obchodě.

Klobásy v těstě recept / foto pinterest.com

Klobásky v těstě jsou celosvětově oblíbeným pečivem, které vzniklo v Německu jako pokrm rychlého občerstvení. Varianty tohoto pokrmu jsou známé v mnoha zemích světa. Chuť klobásy v těstě z obchodu nebo jídelny zná každý Ukrajinec. Chutné aromatické pečivo s klobásami si můžete připravit i doma.

Již dříve jsme vám prozradili, jak připravit vynikající křupavé vídeňské řízky.

Klasická klobása v těstě

  • Mouka – 500 g. Mouka – 500 g.
  • Voda – 150 ml.
  • Mléko – 100 ml.
  • Měkké máslo – 80 g.
  • Sušené droždí – 10 g.
  • Cukr – 50 g.
  • Soli.
  • Vejce – 2 ks.
  • Párky – 20 ks
  • Žloutky na mazání – 2 ks.

Smíchejte mléko a vodu a mírně zahřejte na plotně. Přidáme lžíci cukru, droždí a tři lžíce mouky. Promícháme metličkou, přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout. Vejce vyšleháme mixérem se solí a cukrem do tuha a přidáme ke směsi.

Přečtěte si takéKřupavé a šťavnaté nugetky: jak si doma připravit chutnou svačinku Přidejte máslo a do směsi vsypte zbylou mouku. Těsto hněťte, dokud se nepřestane lepit. Těsto vložíme do olejem vymazané mísy, přikryjeme potravinovou fólií a necháme na teplém místě 40 minut kynout.

Vykynuté těsto rozdělte na dvě části. Každý díl rozválíme na čtverec o straně asi 40 cm. Těsto rozdělte na 3 cm široké proužky. Klobásu pevně zabalte do pruhu těsta.

Klobásy v těstě položte na plech, těsto potřete rozšlehaným žloutkem pro lesk. Pečeme v troubě 20 minut při 180°.

Klobásy v těstě recept / foto pinterest.com

Klobásy v těstě recept / foto pinterest.com

Klobásy ve vločkovém kynutém těstě

  • Listové těsto – 400 g.
  • Vejce – 1 ks.
  • Párky – 10 ks
  • Sezamová semínka na posypání.

Těsto nakrájejte na proužky a rukama je roztáhněte. Párky zabalte do proužků těsta a položte na podložku pokrytou pečicím papírem. Těsto potřete rozšlehaným vejcem a posypte sezamovými semínky. Párky v listovém těstě pečeme v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 20-30 minut.

Recept na kyjevské perkelty

  • Voda – 300 ml.

  • Mouka – 4 šálky.

  • Cukr – 1 polévková lžíce.

  • Špetka soli.

  • Sušené droždí – 15 g.

  • Klobásy – 10 ks

  • Rostlinný olej na smažení.

Smíchejte droždí a cukr, přidejte teplou vodu, až se vytvoří pěna. Přisypeme sůl a mouku a vypracujeme těsto. Necháme na teplém místě pod utěrkou, aby se těsto zdvojnásobilo. Těsto rozdělíme na 10 dílů (podle počtu párků), doprostřed položíme párek a okraje sepneme. Klobásky v těstě osmažte na rozehřátém rostlinném oleji dozlatova a v průběhu smažení je obracejte.

Přečtěte si také další recepty

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: