Ještě nikdy jste nezkoušeli takové bílé: tajemství dokonalého těsta

Řekneme vám, jak připravit belyashi, aby vaši blízcí požadovali více.

Úžasné belyashi s masem – recept vyrobený z kvasnic / depositphotos.com

Belyashi je pokrm tatarské nebo kavkazské kuchyně, který často vyvolává pochybné asociace s nádražní kuchyní. Ve skutečnosti je belyash velmi chutný, pokud znáte tradiční recept. vám řekne, že těsto na belyashi je droždí, ze kterého bude určitě nádherný pokrm.

Dříve jsme mluvili o tom, jak se samsa připravuje.

Lahodné belyashi s masem

Ingredience:

Pro test:

  • 3 šálky pšeničné mouky;
  • 7 gramů rychlého sušeného droždí;
  • 1 lžíce cukru;
  • 1 lžička soli;
  • 300 ml vody;
  • 50 ml rostlinného oleje.

Na náplň:

  • 300 gramů mletého vepřového a hovězího masa;
  • 1 cibule;
  • půl sklenice studené vody;
  • sůl, pepř

V nádobě smíchejte droždí, cukr, teplou vodu a sůl. Promícháme, přidáme 5 lžic prosáté pšeničné mouky, mísu přikryjeme utěrkou a necháme 15–20 minut na teplém místě. Když se těsto zvětší a na jeho povrchu se objeví bublinky, přidejte 50 ml rostlinného oleje a všechnu zbývající mouku.

Promícháme, uhněteme těsto, čistý, suchý hrnek a ruce vymažeme olejem, do nádoby vložíme kouli těsta. Vše zakryjte fólií a dejte na teplé místo na 1 hodinu.

V tomto okamžiku nakrájejte cibuli v mixéru a vložte ji do hluboké misky s mletým masem. Osolíme, opepříme, přidáme studenou vodu, promícháme. Vezměte těsto a rozdělte ho na několik kuliček. Z každé kuličky vytvořte plochý koláč a položte na desku. Nechte působit 10-15 minut. Do středu každého kousku dejte 1 polévkovou lžíci náplně a okraje těsta sevřete. Chlebík přitlačte dlaní dolů, otočte polotovar švem dolů a položte na jakýkoli namazaný povrch.

K přípravě dokonalého belyashi (recept na pánvi) vám zbývá pouze vložit placky s masem na rozehřátou pánev, hojně vymazanou olejem a opékat asi 5 minut z každé strany.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: