Řekneme vám, jak připravit belyashi, aby vaši blízcí požadovali více.
Úžasné belyashi s masem – recept vyrobený z kvasnic / depositphotos.com
Belyashi je pokrm tatarské nebo kavkazské kuchyně, který často vyvolává pochybné asociace s nádražní kuchyní. Ve skutečnosti je belyash velmi chutný, pokud znáte tradiční recept. vám řekne, že těsto na belyashi je droždí, ze kterého bude určitě nádherný pokrm.
Dříve jsme mluvili o tom, jak se samsa připravuje.
Lahodné belyashi s masem
Ingredience:
Pro test:
- 3 šálky pšeničné mouky;
- 7 gramů rychlého sušeného droždí;
- 1 lžíce cukru;
- 1 lžička soli;
- 300 ml vody;
- 50 ml rostlinného oleje.
Na náplň:
- 300 gramů mletého vepřového a hovězího masa;
- 1 cibule;
- půl sklenice studené vody;
- sůl, pepř
V nádobě smíchejte droždí, cukr, teplou vodu a sůl. Promícháme, přidáme 5 lžic prosáté pšeničné mouky, mísu přikryjeme utěrkou a necháme 15–20 minut na teplém místě. Když se těsto zvětší a na jeho povrchu se objeví bublinky, přidejte 50 ml rostlinného oleje a všechnu zbývající mouku.
Promícháme, uhněteme těsto, čistý, suchý hrnek a ruce vymažeme olejem, do nádoby vložíme kouli těsta. Vše zakryjte fólií a dejte na teplé místo na 1 hodinu.
V tomto okamžiku nakrájejte cibuli v mixéru a vložte ji do hluboké misky s mletým masem. Osolíme, opepříme, přidáme studenou vodu, promícháme. Vezměte těsto a rozdělte ho na několik kuliček. Z každé kuličky vytvořte plochý koláč a položte na desku. Nechte působit 10-15 minut. Do středu každého kousku dejte 1 polévkovou lžíci náplně a okraje těsta sevřete. Chlebík přitlačte dlaní dolů, otočte polotovar švem dolů a položte na jakýkoli namazaný povrch.
K přípravě dokonalého belyashi (recept na pánvi) vám zbývá pouze vložit placky s masem na rozehřátou pánev, hojně vymazanou olejem a opékat asi 5 minut z každé strany.