Chutné a aromatické brambory ve venkovském stylu: jak připravit lahodný pokrm

Pečené bramborové plátky jsou uvnitř měkké a mají tenký, křupavý vnější povrch.

Brambory ve venkovském stylu – recept / foto vkusnoo.com./p>

Brambory ve venkovském stylu jsou jednoduchým vydatným a chutným bramborovým pokrmem.

Takové brambory jsou uvnitř měkké a mají křupavou zlatavou kůrku s pikantní chutí a vůní. Je dobře propečený a navíc namočený v různých dochucovadlech a česneku – obecně si budete olízat prsty!

Voňavé brambory ve venkovském stylu jsou výbornou přílohou k mnoha pokrmům. Tento pečený brambor se velmi dobře hodí k mnoha omáčkám.

Brambory ve venkovském stylu v troubě

  • Brambory – 1,3 kg
  • Rostlinný olej – 5 polévkových lžic.
  • Sladká paprika – 1 lžička. bez vršku
  • Kurkuma – 1 lžička. bez vršku
  • Sůl – 1 lžička. bez vršku
  • Suchý česnek – 0,3 lžičky.
  • Suchá hořčice – 0,5 lžičky. (nebo 1 lžička bez připraveného vrchu)
  • Směs koření na brambory (koriandr, černý pepř, tymián, majoránka, kopr) – 1 lžička.

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Za tímto účelem rozřízněte každou bramboru na polovinu a každou polovinu nakrájejte podélně na kousky.

Brambory nasypte do hrnce, položte na sporák a zalijte vroucí vodou (vodu můžete vařit v konvici). Vařte zakryté od okamžiku varu 3 minuty. Sundejte ze sporáku a vypusťte všechnu vodu. Brambory trochu vychladíme.

Zapněte troubu na 220°C.

Jak vařit brambory ve venkovském stylu / foto u-pliti.ru

Jak vařit brambory ve venkovském stylu / foto u-pliti.ru

Nalijte všechen olej do koření a promíchejte. Do brambor nalijte kořeněný olej. Hrnec s bramborami přikryjeme a silně protřepeme. Koření by mělo být rovnoměrně rozmístěno.

Kousky brambor položte v jedné řadě na plech vyložený alobalem. Fólii není potřeba mazat olejem.

Pečte 20-30 minut na 220°C bez snížení teploty. Měli byste se zaměřit na stav brambor: jakmile zezlátnou a zhnědnou, jsou hotové.

Podávejte teplé. Tyto brambory jsou velmi chutné se zakysanou smetanou.

Brambory ve venkovském stylu v mikrovlnce

  • Brambory – 5 ks.
  • Sůl, mletý černý pepř, sladká mletá paprika – podle chuti
  • Česnek – 2 stroužky
  • Rostlinný olej – 50 ml.

Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Nakrájejte ho na velké plátky. Vložte brambory do misky vhodné do mikrovlnné trouby.

Přečtěte si takéRůžové, aromatické a šťavnaté: recepty na lahodná pečená kuřecí křidélka

Do brambor přidejte sůl, mletý černý pepř, sladkou mletou papriku a rostlinný olej.

Brambory dobře promíchejte a pečte v mikrovlnné troubě (brambory nepřikrývejte pokličkou). Vařte 8 minut při 800 wattech.

Poté brambory vyjmeme, přidáme nakrájený česnek a promícháme. Pečte dalších 8 minut.

Brambory podávejte horké s čerstvou zeleninou.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: