Pečené bramborové plátky jsou uvnitř měkké a mají tenký, křupavý vnější povrch.
Brambory ve venkovském stylu – recept / foto vkusnoo.com./p>
Brambory ve venkovském stylu jsou jednoduchým vydatným a chutným bramborovým pokrmem.
Takové brambory jsou uvnitř měkké a mají křupavou zlatavou kůrku s pikantní chutí a vůní. Je dobře propečený a navíc namočený v různých dochucovadlech a česneku – obecně si budete olízat prsty!
Voňavé brambory ve venkovském stylu jsou výbornou přílohou k mnoha pokrmům. Tento pečený brambor se velmi dobře hodí k mnoha omáčkám.
Brambory ve venkovském stylu v troubě
- Brambory – 1,3 kg
- Rostlinný olej – 5 polévkových lžic.
- Sladká paprika – 1 lžička. bez vršku
- Kurkuma – 1 lžička. bez vršku
- Sůl – 1 lžička. bez vršku
- Suchý česnek – 0,3 lžičky.
- Suchá hořčice – 0,5 lžičky. (nebo 1 lžička bez připraveného vrchu)
- Směs koření na brambory (koriandr, černý pepř, tymián, majoránka, kopr) – 1 lžička.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Za tímto účelem rozřízněte každou bramboru na polovinu a každou polovinu nakrájejte podélně na kousky.
Brambory nasypte do hrnce, položte na sporák a zalijte vroucí vodou (vodu můžete vařit v konvici). Vařte zakryté od okamžiku varu 3 minuty. Sundejte ze sporáku a vypusťte všechnu vodu. Brambory trochu vychladíme.
Zapněte troubu na 220°C.
Jak vařit brambory ve venkovském stylu / foto u-pliti.ru
Nalijte všechen olej do koření a promíchejte. Do brambor nalijte kořeněný olej. Hrnec s bramborami přikryjeme a silně protřepeme. Koření by mělo být rovnoměrně rozmístěno.
Kousky brambor položte v jedné řadě na plech vyložený alobalem. Fólii není potřeba mazat olejem.
Pečte 20-30 minut na 220°C bez snížení teploty. Měli byste se zaměřit na stav brambor: jakmile zezlátnou a zhnědnou, jsou hotové.
Podávejte teplé. Tyto brambory jsou velmi chutné se zakysanou smetanou.
Brambory ve venkovském stylu v mikrovlnce
- Brambory – 5 ks.
- Sůl, mletý černý pepř, sladká mletá paprika – podle chuti
- Česnek – 2 stroužky
- Rostlinný olej – 50 ml.
Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Nakrájejte ho na velké plátky. Vložte brambory do misky vhodné do mikrovlnné trouby.
Přečtěte si takéRůžové, aromatické a šťavnaté: recepty na lahodná pečená kuřecí křidélka
Do brambor přidejte sůl, mletý černý pepř, sladkou mletou papriku a rostlinný olej.
Brambory dobře promíchejte a pečte v mikrovlnné troubě (brambory nepřikrývejte pokličkou). Vařte 8 minut při 800 wattech.
Poté brambory vyjmeme, přidáme nakrájený česnek a promícháme. Pečte dalších 8 minut.
Brambory podávejte horké s čerstvou zeleninou.