Mnoho Ukrajinců miluje vařenou kukuřici, ale ne každý ví, jak ji vařit.
Jak dlouho vařit kukuřici a co přidat na pánev / koláž , foto depositphotos.com
Aby kukuřice chutnala, musíte si koupit správný klas. Vezměte prosím na vědomí, že zrna by k sobě měla těsně přiléhat a být měkká na dotek, ale elastická. Mléčně bílá nebo světle žlutá zrna, stejně jako zelené a husté listy jsou známkou dobrého produktu. vám řekne, jak dlouho vařit mladou kukuřici v hrnci.
Jak uvařit mladou kukuřici a co přidat do vody
Před vařením kukuřice je třeba ji důkladně očistit – odstranit listy a chloupky, nechat listy a vyhodit vlasy. Vezměte velký kastrol nebo mísu a na dno položte umyté listy. Na listy položte omyté klasy (vhodné je, aby byly stejně velké – pomůže jim to vařit zároveň), zakryjte je zbylými listy.
V konvici dejte vařit vodu a kukuřici zalijte vařící vodou. Pokud si nejste jisti kvalitou klasu, pamatujte, co do kukuřice přidat během vaření, aby byl výrobek 100% měkký. Stačí vám obyčejná jedlá soda – doslova na špičce nože nebo lžičky. Soda změkčí i ten nejstarší klas, pokud jste najednou neměli to štěstí koupit právě takový.
Umístěte pánev na sporák a zapněte teplo. Od chvíle, kdy se voda vaří, poznamenejte si čas, jak dlouho musíte kukuřici vařit. Mladý klas bude potřebovat 20–25 minut, ale starý bude třeba vařit alespoň 2 hodiny. Na konci vaření odstraňte víko a ochutnejte kukuřici – pokud jsou zrna měkká a šťavnatá, pak je produkt připraven. Vypněte oheň, vypusťte vodu a přikryjte pánev pokličkou a navrch zabalte ručník. Tento způsob odpařování po dobu 10-15 minut pomůže zrnům být ještě měkčí a šťavnatější.
Při podávání kukuřice můžete každý klas potřít máslem a solí podle chuti.