„Sněhulák v tropech“: recept na lahodný novoroční dezert


Foto: z otevřených zdrojů Tento dort kombinuje jemné piškoty, proteinový krém a broskve

Pokud si chcete na Nový rok připravit lahodný dezert, pak je vaší volbou dort „Sněhulák v tropech“. Vyrábí se z konzervovaných broskví, ale můžete si vybrat i jiné ovoce, které máte rádi. Recept byl sdílen na webu Placok.

Koláč „Sněhulák v tropech“ je poměrně jednoduchý na přípravu a rychlý, ideální na Nový rok a vánoční svátky.

Dort „Sněhulák v tropech“

Ingredience:

Na sušenku:

  • žloutky – 8 kusů;
  • dvě vejce;
  • cukr – ½ šálku;
  • mouka – ½ šálku;
  • prášek do pečiva – 1 lžička.

Na makový koláč:

  • proteiny – 8 kusů;
  • cukr – 1 sklenice;
  • mouka – ½ šálku;
  • mák – ½ šálku;
  • prášek do pečiva – 1 lžička.

Na krém:

  • voda – 2 sklenice;
  • citronové želé – 2 balení;
  • smetana (od 30%) – 500 ml;
  • moučkový cukr – 5 lžic. 1;
  • nakrájené broskve – 1 šálek.

Příprava:

  1. Vejce na výrobu koláčů by měla mít pokojovou teplotu. Ke žloutkům přidáme celá vejce a cukr a šleháme do nadýchané a světlé hmoty.
  2. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosijeme do žloutkové směsi a zlehka vmícháme lžící.
  3. Těsto dejte do formy (22×33) vyložené pergamenem. Pečeme na 180 stupňů asi 15 minut. Cool a cool. Nakrájejte na dvě tenké vrstvy.
  4. A připravte si makový koláč. Bílky šlehejte, dokud se nevytvoří stabilní pěna, po lžících přidávejte cukr a pokaždé dobře prošlehejte. Mouku smícháme se suchým mákem a práškem do pečiva, přidáme k bílkům a lžící jemně prohněteme.
  5. Těsto dejte na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 15 minut na 180 stupňů. Necháme toho. A připravte krém. Želé naředíme horkou vodou a necháme do vychladnutí.
  6. Dobře vychlazenou smetanu ušleháme spolu s moučkovým cukrem do nadýchané hmoty. Snižte rychlost mixéru, tenkým pramínkem vlévejte vychladlé želé a šlehejte do hladka. Přidejte nakrájené broskve a promíchejte.
  7. A sbíráme dort. Spodní dort vložte zpět do formy vyložené pergamenem. Potřeme polovinou krému, obložíme makovým dortem, potřeme druhou polovinou krému, přikryjeme vrchní polovinou piškotu. A dáme na pár hodin do lednice, aby krém ztuhnul. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.

0

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: