Jak vařit rýži v rajčatové omáčce


Foto: z otevřených zdrojů Hotový pokrm můžeme posypat bylinkami

Pro ty, kteří drží půst, připravte lahodnou a uspokojivou rýži v rajčatové omáčce. K přípravě tohoto pokrmu se hodí jak kulatá, tak dlouhá rýže. Podávejte jako samostatné jídlo nebo doplňte lehkým zeleninovým salátem.

Recept

Ingredience:

  • rýže 1 polévková lžíce.
  • voda 2 lžíce.
  • rajčatová pasta 2 lžíce. l.
  • česnek 2 stroužky
  • mletá paprika 1 lžička.
  • chilli paprička 0,5 ks.
  • rostlinný olej 2 polévkové lžíce. l.
  • sůl

Příprava:

  1. Rýži několikrát propláchneme ve studené vodě a necháme okapat přebytečnou tekutinu.
  2. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  3. Chilli papričku také nasekejte nadrobno.
  4. Do hrnce nalijte rostlinný olej, přidejte česnek a zlehka orestujte, poté pár sekund smažte chilli papričku a papriku, přidejte rajčatovou pastu, sůl a ještě pár minut smažte. Rozložte rýži, přidejte horkou vodu a promíchejte. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 20–25 minut, dokud rýže nezměkne. Vypněte sporák a nechte rýži deset minut odležet.

0

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: