Foto: z otevřených zdrojů Hotový pokrm můžeme posypat bylinkami
Pro ty, kteří drží půst, připravte lahodnou a uspokojivou rýži v rajčatové omáčce. K přípravě tohoto pokrmu se hodí jak kulatá, tak dlouhá rýže. Podávejte jako samostatné jídlo nebo doplňte lehkým zeleninovým salátem.
Recept
Ingredience:
- rýže 1 polévková lžíce.
- voda 2 lžíce.
- rajčatová pasta 2 lžíce. l.
- česnek 2 stroužky
- mletá paprika 1 lžička.
- chilli paprička 0,5 ks.
- rostlinný olej 2 polévkové lžíce. l.
- sůl
Příprava:
- Rýži několikrát propláchneme ve studené vodě a necháme okapat přebytečnou tekutinu.
- Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Chilli papričku také nasekejte nadrobno.
- Do hrnce nalijte rostlinný olej, přidejte česnek a zlehka orestujte, poté pár sekund smažte chilli papričku a papriku, přidejte rajčatovou pastu, sůl a ještě pár minut smažte. Rozložte rýži, přidejte horkou vodu a promíchejte. Přikryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme 20–25 minut, dokud rýže nezměkne. Vypněte sporák a nechte rýži deset minut odležet.
0