Foto: z otevřených zdrojů Pokrm připravený z přírodních surovin, ale v zajímavém provedení, děti opravdu osloví
Pokud jsou vaše děti zvědavé a nechtějí jíst nic jiného než rychlé občerstvení, překvapte je bramborovým chlebíčkem. Osvědčený recept na toto chutné, originální a hlavně zdravé jídlo se podělila kulinářská blogerka Olga Golovina.
Bramborový sendvič
Ingredience na 4 porce:
- brambory – 4 ks;
- tvrdý sýr – 150 g;
- kuřecí řízek – 1 kus;
- rajče – 1 kus;
- okurka – 1 kus;
- listy salátu – 4 listy;
- smetanový sýr – 2 polévkové lžíce. 1;
- olivy/olivy.
Způsob vaření:
- Brambory omyjte, oloupejte (nemusíte je loupat) a nakrájejte na tenké plátky. Umístěte jej na pergamen, jak je znázorněno na videu, namažte rostlinným olejem. Pokud chcete, můžete navrch posypat kořením a navrch jemně nastrouhaný sýr.
- Plech s bramborami vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečeme, dokud brambory nezezlátnou.
- Hotové bramborovo-sýrové pláty obrátíme, namažeme smetanovým sýrem, na polovinu plátů položíme listy salátu, kuřecí maso, zeleninu nakrájenou na plátky a olivy. Sendviče přeložte napůl. Pokrm je hotový.
0