Foto: z otevřených zdrojů Dort bude skutečnou ozdobou každého svátečního stolu
Kombinace šťavnatých třešní, bohatého čokoládového piškotu a krému z kondenzovaného mléka dělá tento dort nezapomenutelně lahodným, který rozhodně stojí za vyzkoušení. Na stránce angelinazinkovaaa ukázali, jak vyrobit neuvěřitelně lahodný čokoládovo-třešňový dort „Drunk Cherry“.
Recept
Ingredience:
- Vejce 6 ks.
- Cukr 1 šálek
- Sůl
- Prášek do pečiva 1 lžička
- Kakao 2 lžíce
- Mouka 1 šálek
- Kondenzované mléko 1 plechovka
- Máslo 250 g
- Třešně 400-500 g
Příprava:
- Vejce a cukr šlehejte 10 minut, dokud není směs nadýchaná a světlá. Přidejte špetku soli a jedlou sodu (nebo prášek do pečiva).
- Dále postupně, ve 2-3 stupních, přidejte kakao a mouku.
- Na pečení použijeme formu o průměru 23 cm.
- Troubu předehřejeme na 170°C a piškot pečeme 40-45 minut. Po stlačení by se hotová sušenka měla rychle vrátit do svého tvaru. Vršek získá při pečení zaoblený tvar, ale po vychladnutí se vršek trochu usadí.
- Když houba úplně vychladne, odřízněte vrchní vrstvu a odstraňte část dužiny, aby zůstal rámec pro náplň.
- Smíchejte změklé máslo s kondenzovaným mlékem do hladka. Přidejte drcenou sušenkovou dužinu, třešně a případně trochu třešňové šťávy. Vše důkladně promíchejte.
- Do připraveného rámečku vložte náplň a navrch nalijte polevu. Dort lze nechat v lednici několik hodin nebo přes noc nasáknout.
Pokud chcete, můžete si třešně předem namočit do oblíbeného alkoholu.
Dort „Drunk Cherry“ se stane skutečnou ozdobou každého svátečního stolu, protože každý jeho kousek je plný zářivé chuti čokolády a šťavnatých třešní.
0