Hodně jablek a tenké těsto: recept na lahodný jablečný koláč


Foto: z otevřených zdrojů Tento koláč neboli dortík se připravuje z jednoduché sady ingrediencí

Lahodný jablečný koláč je velmi jednoduchý na přípravu. A budete potřebovat velmi málo mouky a pouze 2 lžíce cukru. Pokud najdete sladká jablka, ještě lépe, protože pak se můžete cukru úplně vzdát. O recept se podělila kulinářská blogerka, která píše pod přezdívkou COSANZENELE GATESC

Jablečný koláč

Ingredience:

  • 6 jablek;
  • 2 vejce;
  • 80 g mouky;
  • 30 g cukru;
  • 20 g másla;
  • 80 ml mléka;
  • citronová šťáva a kůra;
  • vanilka;
  • špetka prášku do pečiva;
  • moučkový cukr na posypání (volitelně).

Příprava:

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Citron oloupejte a vložte do misky, poté z citronu vymačkejte šťávu a položte ji na plátky jablek, aby nezhnědly.
  2. Zahřejte mléko v hrnci na mírném ohni. Přidejte máslo a za občasného míchání nechte rozpustit.
  3. Pomocí mixéru vyšleháme vejce s cukrem a citronovou kůrou, přidáme mouku, prášek do pečiva a vanilku a dobře promícháme.
  4. Postupně za stálého míchání přilévejte teplé mléko a máslo. Do těsta přidejte jablka a jemně stěrkou promíchejte. Těsto s jablky vložíme do formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 35-40 minut.
  5. Koláč podáváme vychlazený, posypaný moučkovým cukrem.

0

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Blog – Mateřská škola B. Martinů

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: