Foto: z otevřených zdrojů Tento koláč neboli dortík se připravuje z jednoduché sady ingrediencí
Lahodný jablečný koláč je velmi jednoduchý na přípravu. A budete potřebovat velmi málo mouky a pouze 2 lžíce cukru. Pokud najdete sladká jablka, ještě lépe, protože pak se můžete cukru úplně vzdát. O recept se podělila kulinářská blogerka, která píše pod přezdívkou COSANZENELE GATESC
Jablečný koláč
Ingredience:
- 6 jablek;
- 2 vejce;
- 80 g mouky;
- 30 g cukru;
- 20 g másla;
- 80 ml mléka;
- citronová šťáva a kůra;
- vanilka;
- špetka prášku do pečiva;
- moučkový cukr na posypání (volitelně).
Příprava:
- Jablka oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Citron oloupejte a vložte do misky, poté z citronu vymačkejte šťávu a položte ji na plátky jablek, aby nezhnědly.
- Zahřejte mléko v hrnci na mírném ohni. Přidejte máslo a za občasného míchání nechte rozpustit.
- Pomocí mixéru vyšleháme vejce s cukrem a citronovou kůrou, přidáme mouku, prášek do pečiva a vanilku a dobře promícháme.
- Postupně za stálého míchání přilévejte teplé mléko a máslo. Do těsta přidejte jablka a jemně stěrkou promíchejte. Těsto s jablky vložíme do formy o průměru 20 cm vyložené pečicím papírem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 35-40 minut.
- Koláč podáváme vychlazený, posypaný moučkovým cukrem.
0